sreda, 28. junij 2017

Večer z Elino Garančo - mezzosopranistko svetovnega slovesa

Ljubljana, 28. junija – Elina Garanča je na novinarski konferenci izrazila zadovoljstvo, da bo ponovno pela v Ljubljani, ter obžalovanje, da je morala iz osebnih razlogov leta 2015 v sklopu festivala napovedani koncert odpovedati. Zato je, kot je poudarila, še toliko bolj vesela, da se v Ljubljano vrača letos.



Z Lonom Marinom, ki bo dirigiral četrtkov koncert, sta, kot je povedala, star in ljubeč team, saj sta skupaj nastopila že velikokrat. Program predstavlja novo obdobje v njeni karieri, je zelo dramatičen, v njem pa so Mozarta, deloma Rossinija in belcanto zamenjali Verdi ter "polnokrvni ženski liki", je povedala.

Na koncertih ima rada občutek, da je "zgrabila občinstvo in ga popeljala s seboj". Njeni gala koncerti so dvodelni. Prvi del je nekoliko bolj resen in akademski, drugi pa bolj sproščen in zabaven. Če lahko občinstvo prepriča že s prvim delom, to pomeni, da občinstvo v glasbi uživa iz pravih razlogov in ne le v gala večerih z najbolj slavnimi opernimi arijami ter melodijami, ki jih poznamo z mobilnih telefonov.

VIDEO - ELINA GARANČA, MEZZOSOPRAN


Kot je še povedala, se vedno rada vrača v mesta, kjer je že nastopila. Če je koncert uspešen, kot je bil prvi ljubljanski koncert, pa je to zanjo še poseben izziv. "Takrat je še težje prinesti nekaj novega, presenetiti občinstvo," je dejala in dodala, da ima takšne izzive rada.

Marin, ki bo tokrat na Ljubljana festivalu nastopil prvič, je povedal, da je koncert s tako veliko umetnico, kot je Elina Garanča, velika odgovornost. Dodal je, da je orkester priprave vzel zelo resno in da vlada dobro ozračje.

VIDEO - NOVINARSKA KONFERENCA


Na koncertu opernih arij v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, 29.6.2017 ob 20h, bo Elina Garanča nastopila ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Na programu so dela Čajkovskega, Bizeta, Sain-Saensa, Verdija, Cilee, Mascagnija, Rossinija, Gastaldona in Tostija.