nedelja, 9. julij 2017

Na 37. festivalu Melodije morja in sonca je zmagal Isaac Palma, s skladbo 'Če te kdaj spustim iz rok'

Avditorij Portorož – Portorose, Občina Piran, v soorganizaciji z RTV Slovenija, so 8. julija 2017 v Amfiteatru Avditorija Portorož priredili 37. festival Melodije morja in sonca. Umetniški vodja festivala je bil Slavko Ivančić. Prireditev sta vodila Mario Galunič in Lorella Flego.




Veliko nagrado MMS 2017 je prejel Isaac Palma
Avtor zmagovalne skladbe 'Če te kdaj spustim iz rok' je Maj Vlašič. Denarno nagrado 3000 EUR je podarila Občina Piran. Izročila jo je podžupanja Meira Hot. Za nagrado je prejel tudi križarjenje po reki Seni, ki ga podelilo podjetje Morje možnosti d.o.o.. Izročila jo je direktorica Avditorija Portorož Dragica Petrovič. Kristalni kipec, ki ga je prispevala Steklarna Rogaška je izročil generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc.

Pri izboru so poleg strokovne žirije sodelovali tudi poslušalci s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Amfiteatru s posebnimi glasovalnimi vstopnicami ter šest radijskih postaj Radio Slovenija - 1. program, Radio Koper, Radio Celje, Murski val, Radio Maribor ter Radio Kranj. Vsak je prispeval 25 odstotkov glasov.

Nagrade strokovne žirije
Strokovna žirija v sestavi Patrik Greblo (predsednik), Elza Budau, Marko Vuksanovič, Dajana Makovec in Alesh Maatko so glasovali takole:

Nagrada strokovne žirije za besedilo (podelila jo je Elza Budau): Leon Oblak, kot pisec besedila skladbe Ruleta v izvedbi Anike Horvat.

Nagrada strokovne žirije za glasbo (podelil jo je Slavko Ivančić): Tomaž Klepač za skladbo Moje oči izvajalcev Klepač in Gustinčič.

Nagrada strokovne žirije za izvedbo (podelil jo je Patrik Greblo): Gregor Ravnik za skladbo Med nama.

Nagrada strokovne žirije za obetavnega izvajalca oziroma avtorja – nagrada Danila Kocjančiča je prejel Aleksander Novak za skladbo Mesto rož. Podelila jo je Lada Tancer.

Nagrajenci strokovnih nagrad za izvedbo, glasbo in besedilo so prejeli po 500 EUR bruto, ki jih je podaril Avditorij Portorož – Portorose.

Obetavni izvajalec oziroma avtor je prejel nagrado Združenja Sazas v višini 1000 EUR, vikend paket Hotelov Bernardin d.d. ter snemalni termin v studiu Hendrix Radia Koper.



Glasovanje radijskih postajGlasovalo je šest radijskih postaj: Radio Slovenija - 1. program, Radio Koper, Radio Celje, Murski val, Radio Maribor ter Radio Kranj. Zmagovalka je bila Anika Horvat s skladbo Ruleta.

Telefonsko glasovanje
Zmagovalec: Prifarski muzikanti s skladbo Tako kot je, je prav.

Glasovanje občinstva v amfiteatru
Zmagovalec: Isaac Palma s skladbo Če te kdaj spustim iz rok.

Tudi letošnji festival je izvajalce spremljal v živo festivalski bend pod vodstvom Tomija Puriča.

Šov program
Sooblikovali so ga Žiga Rustja s pesmijo " Portorož, 1905 ", Gašper Rifelj z " Z Goričkega v Piran ", " Do Portoroža " je zapel Domen Kumar, " Sonce sije na Portorož " Steffy, Alya z " Lahko noč Piran " in Slavko Ivančić s pesmijo " Solinar ". Gre za šest skladb iz zgodovine festivala, ki opevajo lepote Portoroža, Pirana in okoliških znamenitostih. Besedilo za šov program je v verzih spisal Drago Mislej Mef, bral ga je igralec Igor Štamulak.



Festival Melodije morja in sonca, ki je že skoraj štiri desetletja ena največjih glasbenih prireditev so tudi letos neposredno prenašali na 1. programu Radia Slovenija, Radia Koper in Radia Maribor ter TV Slovenija. Uro pred neposrednim tv prenosom iz Amfiteatra so gledalci lahko videli oddajo MMS cantabile – spevno v MMS 2017, ki sta jo vodili Karin Sabadin in Erter Pust.

Dan po festivalu, 9. julija, je izšel tudi digitalni album s tekmovalnimi skladbami. Posnet je bil v studiih po Sloveniji z njihovimi najboljšimi tonskimi mojstri in producenti. Izdelava matrice: Radio Slovenija. Spletni nakup www.rtvslo.si/zkpprodaja

Foto: FPA.