ponedeljek, 3. julij 2017

Objavljen razpis za najem oskrbovanih stanovanj v Izoli

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja je objavil razpis za najem oskrbovanih stanovanj v Izoli. Razpis je odprt do 31. julija 2017. Ob izpolnjevanju pogojev za najem oskrbovanih stanovanj v skladu s pravili nepremičninskega sklada bodo imeli prednost pri najemu stanovanj Izolani, saj je Občina skladu dodelila neodplačno stavbno pravico na zemljišču, posledično pa je bila investicija za izgradnjo Centra nižja. Za občanke in občane Izole se prednost pri najemu oskrbovanih stanovanj ohrani tudi pri vseh naslednjih razpisih.



Med kakšnimi prostori bodo lahko najemniki izbirali

Nepremičninski sklad oddaja v najem 60 oskrbovanih stanovanj v dveh objektih na naslovu Livade 7b in Livade 7c, Izola, v velikosti med 36 in 60 m2. 15 je garsonjer, ostalo pa so manjša in večja dvosobna stanovanja. Vsa stanovanja bodo imela kopalnico, ložo in shrambo. Vsako stanovanje bo imelo opremljeno kuhinjo (leseni del, hladilnik z zamrzovalnikom, električna kuhalna plošča) in arhitekturno prilagojeno kopalnico. Bivalne prostore si najemniki opremijo sami. Vsakemu stanovanju pripada shramba. V pritličju vsakega objekta je opremljen skupni prostor za druženje najemnikov.

Poleg dveh objektov s tridesetimi oskrbovanimi najemnimi stanovanji bo stal center dnevnih aktivnosti namenjen prav vsem starejšim Izolanom. Med objekti bo urejen tudi park, v katerem bodo sprehajalne poti, klopi, naprave za razgibavanje in 60 zeliščnih gred, torej za vsako stanovanje ena. Večina stanovanj je vogalnih in vsa so, ne glede na lego v objektu, zelo dobro osvetljena z dnevno svetlobo.

Stroški mesečnega najema stanovanja
Mesečna najemnina za stanovanje bo znašala 5,85 EUR/m2 površine stanovanja, mesečna najemnina za parkirno mesto v garaži pod objektoma pa bo znašala 50.00 EUR. V najemnini niso zajeti stroški, ki jih bodo zaračunali dobavitelji in izvajalci za porabljeno energijo ter vodo, CaTV in RTV-prispevek, skupni obratovalni stroški hiše, stroški klica v sili, stroški storitev osnovne ter socialne oskrbe in morebitni drugi stroški v zvezi z uporabo stanovanja.

Jeseni v nova stanovanja Centra starejših Izola
Oskrbovana stanovanja bodo vseljiva predvidoma v mesecu septembru 2017. Nepremičninski sklad bo izvedel informativne dneve z ogledi stanovanj 12., 13., 14. in 17. julija 2017. Za ogled je potrebna predhodna prijava. Prijave se sprejemajo do vključno 10. julija 2017 od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro na telefon 01 300 88 11. Za vse informacije je investitor Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja na razpolago na telefonski številki 01 300 88 11 (9. do 12. ure), ali po e-pošti info@ns-piz.si. Povezava na spletno stran: http://www.ns-piz.si/o-podjetju/novice/zelena-luc-za-izgradnjo-centra-starejsih-v-izoli/

Dostop do vsebine razpisa in obrazcev: http://izola.si/razpisi-in-objave/objavljen-razpis-za-najem-oskrbovanih-stanovanj-v-izoli