četrtek, 27. julij 2017

Odlična uprizoritev Divjega lovca, narodnega igrokaza s petjem

Studenec pri Domžalah - V Poletnem gledališču Studenec pri Domžalah sem si ogledal muzikal Divji lovec, ki ga je napisal Fran Saleški Finžgar, ki ga je takrat imenoval narodni igrokaz s petjem in so ga prvič uprizorili pred 115 leti. Navdušila me je premierna predstava, ki se je pričela z nagovorom znanega etnologa Janeza Bogataja ker mu je bil Finžgar stari stric.



Finžgar je v ljubezenski zgodbi upodobil takraten način življenja, ki se kaže tudi v sedanjem času, če ne drugače v obliki arhetipov. V predstavi je veliko ljudskega petja in glasbe, v njej sodeluje preko sedemdeset igralcev in pevcev. Režija je v rokah Lojzeta Stražarja, glasbo pa sta napisala Slavko Avsenik ml. in Matija Tomc.



Če ste gledali muzikal Cvetje v jeseni, Vesno ali Mamma mia potem ne smete zamuditi Divjega lovca, ki bo na sporedu 29., 30. julija in 3., 4., 5., 6., 11., 12., 13., 14. avgusta. Rezervacijo vstopnic za predstavo, ki traja 95 min in ima en odmor lahko rezervirate, če pokličete telefonsko številko 051 61 41 41. Več o Divjem lovcu pa lahko preberete na www.studenec.net