četrtek, 31. avgust 2017

Slovenija kot zelena, aktivna, zdrava destinacija za petzvezdična doživetja. Koper je nova evropska destinacija odličnosti.

Na Ljubljanskem gradu je potekala skupna novinarska konferenca Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in Slovensko turistično organizacijo (STO) na kateri so bile podane aktualne tematike slovenskega turizma, rezultati prihodov in prenočitev v prvih sedmih mesecih letošnjega leta ter prihajajoče projekte in dogodke.



Prva govornica je bila Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je med drugim poudarila, da je turizem za Slovenijo izjemno pomembna gospodarska dejavnost, pri kateri so inovativnost, sodelovanje in povezovanje ključnega pomena.

Naslednja govornica je bila Renata Martinčič, generalna direktorica Direktorata za turizem Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je dejala, da je prepričana, da bomo v sodelovanju in s pozitivno energijo skupno prispevali k temu, da se bo slovenski turizem učinkovito razvijal in uspešno konkuriral na mednarodnem trgu.

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije pa je med drugim poudarila, da bodo aktivnosti STO v skladu s strategijo v naslednjih letih usmerjene v povečanje prepoznavnosti Slovenije kot ZELENE BUTIČNE GLOBALNE DESTINACIJE ZA ZAHTEVNEGA OBISKOVALCA, KI IŠČE RAZNOLIKA IN AKTIVNA DOŽIVETJA, MIR IN OSEBNE KORISTI ter v pospeševanje razvoja trajnostnega turizma.



Razglasila je tudi novo Evropsko destinacijo odličnosti. EVROPSKA DESTINACIJA ODLIČNOSTI KULTURNEGA TURIZMA 2017 je KOPER kot edinstven primer sobivanja zgodovine, kulture, narave in sodobnosti.

Prof. dr. Janez Bogataj predsednik strokovne komisije je dejal: "Strokovna žirija meni, da ima Koper zelo jasno določeno strukturo in vsebino sobivanja turizma in kulture. Uspelo jim je združiti delovanja tako profesionalnih kot civilnih združenj, ki aktivno sodelujejo pri turistični promociji in oblikujejo ustrezne vsebine."