četrtek, 26. oktober 2017

100. trgovina SPAR v Štepanjskem naselju odprta

Ljubljana, 26. 11. 2017 - SPAR Slovenija je na Hruševski cesti 1 v Ljubljani odprl svojo 100. trgovino v verigi trgovin SPAR in INTERSPAR. Slovesnega odprtja se je poleg predstavnikov podjetja SPAR Slovenija z generalnim direktorjem mag. Igorjem Mervičem na čelu udeležil tudi župan Mestne občine Ljubljana, g. Zoran Janković.




Ob tem dogodku je podjetje SPAR Slovenija Vrtcu Otona Župančiča podarilo 2.000 evrov, ki jih bo vrtec namenil za nakup ravnotežnostnega igrala za igrišče enote Čurimuri, druga donacija v vrednosti 2.000 evrov pa je bila namenjena Osnovni šoli Božidarja Jakca, ki bo sredstva namenila za ureditev svoje okolice.




Mag. Igor Mervič, generalni direktor Spar Slovenija, je ob odprtju jubilejne, 100. trgovine dejal: »Veseli me, da danes odpiramo našo 100. trgovino in to prav v Ljubljani, kjer smo leta 1991 odprli našo prvo. Tudi nova trgovina SPAR v Ljubljanskem Štepanjskem naselju bo združevala najboljše, kar ponujamo našim kupcem po vsej Sloveniji: odlično in raznoliko izbiro, bogato svežo ponudbo, kakovostno storitev in prijetno nakupovalno okolje. Konstantna širitev naše prodajne mreže dokazuje, da nam kupci zaupajo in radi obiskujejo naše trgovine.«



Skupna investicija gradnje objekta in opreme, ki jo je v celoti financiralo podjetje SPAR Slovenija, je znašala 5,6 milijona evrov. Novi supermarket se ponaša z moderno podobo, notranjost pa ponuja skupaj 1.300 kvadratnih metrov sodobno urejene površine. Za kakovostno ponudbo in prijetno nakupovalno ozračje v supermarketu skrbi 25 novih zaposlenih.

SPAR Slovenija je v sodelovanju z izvajalcem gradbenih del, podjetjem Kolektor CPG, d. d., v približno sedmih mesecih zgradil novi supermarket v Ljubljani. Arhitekturni načrt in celotno oblikovanje objekta sta v soavtorstvu pripravila Miha Furlan, univ. dipl. inž. arh., iz podjetja Artoda, d. o. o., in Boris Stančev, univ. dipl. inž. arh., iz podjetja Formalle, d. o. o.



Nova trgovina je tudi energetsko varčna, saj ima vgrajeno varčno razsvetljavo LED z učinkovitim sistemom »Hybrid-Cool«. Gre za hladilno tehniko, ki uporablja plina CO2 in 134a. Z odpadno toploto hladilne tehnike je trgovina pozimi ogrevana in poleti hlajena preko talne napeljave. Z uporabo tega sistema je trgovina okolju prijazna, saj za svoje delovanje ne uporablja klasičnih energentov.

Danes 26.10. je za vse obiskovalce in mimoidoče organiziran program s številnimi znanimi gosti, ki se je začel ob 10. uri in bo trajal vse do poznega popoldneva. Zbranim sta zapela Nuša Derenda in Oto Pestner, nastopili bosta tudi glasbeni skupini Malibu in Duo BQL. Najmlajše bo s cirkuškimi vragolijami animiral Teater Cizamo.



V podjetju SPAR Slovenija sledijo novim smernicam na področju oblikovanja in gradnje trgovin, zato je novi supermarket SPAR v Štepanjskem naselju zasnovan po modernem in ekološkem konceptu. V okolici trgovine so ohranili mogočna drevesa in z zelenjem razmejili površine parkirnih mest od preostalih javnih mestnih površin. Videz nove trgovine dopolnjujejo delno ozelenjena fasada, lesen nadstrešek ter ozelenjena streha.



V ospredju trgovine so sveži oddelki, na čelu z bogato založenim oddelkom sadja in zelenjave. SPAR ceni domače pridelovalce, zato posebno mesto zavzema leseni kozolec, kjer so na voljo izdelki slovenskih pridelovalcev. Poleg oddelka sadja in zelenjave obiskovalce na začetku trgovine pozdravi oddelek kruha in peciva, nato delikatesa z izvrstnimi specialitetami za vse okuse, mesnica ter ribarnica. V trgovini je zelo dobro založen tudi oddelek, imenovan SPAR TO GO, ki je v današnjem hitrem življenjskem slogu zelo aktualen. V njem so na voljo številne že pripravljene jedi, sendviči, solate in sladice, ki se jih lahko preprosto odnese s seboj.

Delovni čas trgovine SPAR v Štepanjskem naselju: pon–sob: 8.00–20.00; ned: 8.00–12.00