sreda, 8. november 2017

28. Ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe se pričenja

Letošnji, že 28. Ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe,ki bo trajal do nedelje, 19. novembra, se bo pričel z otvoritvenim filmom Pokliči me po svojem imenu 8. novembra, ob 19.30 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.


Odprtje 28. Liffa bo poklon velikanom slovenskega filma. Tistim, ki so ustvarili nepozabne filmske trenutke velikega platna, legendam, ki pričajo, da so presežki večni. Sprehod skozi filmske spomine bo spremljala znana filmska glasba različnih obdobij slovenske, evropske in holivudske zgodovine sedme umetnosti.

Po kratki uvodni prireditvi 28. Liffe se bo uradno pričela projekcija filma Pokliči me po svojem imenu - Call Me by Your Name v režiji Luca Guadagnino.Igrajo: Armie Hammer, Michael Stuhlbarg in Amira Casar. Italija, Francija, Brazilija, 2017; 130'

Ob tem naj omenim, da je na lanskoletni otvoritvi Simon Popek dejal, da ima Liffe razmerje s Telekomom Slovenije že več kot 20 let in da gre za najdaljše razmerje v slovenskem kulturnem prostoru. V Telekomu Slovenije so na to razmerje ponosni, saj jih Liffe v vsem tem času ni niti enkrat razočaral.

Več o 28.Liffe pa lahko preberete na spletni strani http://www.liffe.si/index.php/slv/