sobota, 4. november 2017

Izšla je novembrska številka revije Vzajemnost


Zaskrbljujoče so ugotovitve znane psihoterapevtke o tem, koliko travm in trpljenja zaradi zasvojenosti, alkoholizma in raznih zlorab je v slovenskih družinah. A skrb za duševno zdravje je žal še vedno na koncu lestvice naših vrednot, o čemer pišemo v novembrski Vzajemnosti. Pa še o tem, da pretirana uporaba izdelkov za krepitev odpornosti ni priporočljiva, saj za dobro imunsko obrambo največ naredimo z rednim gibanjem in zdravo prehrano z manj sladkorja soli in nasičenih maščob.

Opozarjamo pa še na en vidik sodobne družbe: nega in oskrba ljudi, ki potrebujejo pomoč pri vsakdanjih opravilih je pogosta tema v javnih občilih, premalo pa govorim o tem, v kakšnih pogojih delajo socialni oskrbovalci in negovalci, ter kako slabo so plačani …

V novembrski Vzajemnosti med drugim pišemo tudi o tradicionalnem martinovem kosilu, o tem, kako so pred 70 leti začeli graditi Novo Gorico, ter o tem, kateri dodatki so v modi za moške. Pa tudi o zamislih, ki bi jih lahko vzeli za zgled, kot so Zeleni nadzorniki, skupina meščanov, ki v Ljubljani opozarja na nepravilnosti (smeti, vandalizem, nevarni kotički …) v okolju. Na naših zelenih straneh pa predstavljamo košate lepotice – hortenzije in svetujemo o ureditvi tople grede.

Na vprašanja bralcev v Vzajemnosti (in ob določenih dnevih tudi po telefonu) odgovarjajo strokovnjaki s področja zdravja, prava, pokojnin, pravic pacientov in zaposlovanja. Objavljenih je več križank, napotkov za ročna dela in nagradnih iger. Preberete lahko utrinke iz upokojenskih društev in male oglase.

Revija ni v prosti prodaji, naročniki pa imajo kar nekaj ugodnosti. Med drugim lahko trikrat na leto brezplačno objavijo mali oglas in prejmejo Senior kartico za cenejšo vožnjo z vlakom.

Če Vzajemnosti ne poznate, pokličite v uredništvo in poslali vam bomo brezplačen ogledni izvod. Obiščite tudi naš Faceebook in spletno stran: www.vzajemnost.si