petek, 17. november 2017

Lidlov mladi vinar 2017 je Jernej Žorž iz Vipavske doline

Letošnji natečaj Lidlov mladi vinar je zaključen. Lidl Slovenija in Slovenski festival vin sta razglasila absolutnega zmagovalca natečaja – to je postal perspektiven mladi vinar Jernej Žorž iz Vinske kleti Žorž, ki je prepričal z vinom avtohtone slovenske sorte zelen. Letošnji natečaj je doživel novost, saj so iskali perspektivne mlade vinarje, ki že samostojno pridelujejo vino. Med štiri finaliste so se poleg Žorža uvrstili še Janez Colnar iz vinske kleti Colnar, Marko Benčina iz podjetja Vina Benčina in Klemen Čehovin iz Posestva Čehovin. Vina vseh štirih finalnih vinarjev so od 13. novembra na voljo v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji do razprodaje zalog, predstavljajo pa se tudi v Lidlovem salonu na 20. Slovenskem festivalu vin.

Vina Finalistov natečaja LIdlov mladi vinar na voljo v Lidlu_z leve_ Gregor Bregač_Lidl_Klemen Čehovin_zmagovalec Jernej Žorž_ Marko Benčina_Janez Colnar


Skoraj 50 prijav na natečaj Lidlov mladi vinar je dokaz, da so slovenski mladi vinarji v natečaju prepoznali odlično priložnost za promocijo svojih vin. Komisija, ki je opravila strokovno ocenjevanje, je bila s kakovostjo vin zadovoljna, še posebej glede na dejstvo, da so to vina, ki so nastala izpod rok mladih, perspektivnih vinarjev, ki svoje mesto na vinarskem zemljevidu še iščejo. »Z nadgradnjo projekta smo zelo zadovoljni, saj smo tudi za naše kupce poskrbeli za edinstveno novost – vsa štiri finalna vina natečaj Lidlov mladi vinar so že na voljo v vseh naših trgovinah. O kakovosti vin priča tudi dejstvo, da je zmagovalno vino zelen s strani ocenjevalne komisije prejelo vrhunsko oceno,« je dejal Gregor Bregač, vodja nabave prehrambnih izdelkov v Lidlu Slovenija.