petek, 27. april 2018

Predsednik Pahor gostil člane in članice ZZB NOB

Ljubljana, 27.4.2018 – Ob dnevu upora proti okupatorju in v okviru dneva odprtih vrat je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor skupaj z gospo Tanjo Pečar poleg obiskovalcev gostil tudi članice in člane Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije. 

Foto: Anže Malovrh / STA

Predsednik republike je zbrane nagovoril. Sprejema so se udeležili člani vodstva Zveze združenj borcev NOB Slovenije in Ljubljane, članice in člane taboriščnega odbora Ravensbruck- Auschwitz in nekdanje interniranke, Društvo Izgnancev Severno Primorske, članice in člane Zveze združenj borcev za vrednote NOB iz Nove Gorice.

VIDEO iz Predsedniške palače.


Kulturni program je pripravil ansambel, ki ga vodi Viktor Grošičar. Njegova šestčlanska družina je bila izgnana v Nemčijo že aprila 1942. Po upokojitvi se je s kolegi posvetil slovenski narodni in zabavni glasbi. 

Foto: Anže Malovrh / STA


Obiskovalci so si lahko Predsedniško palačo pod strokovnim vodstvom ogledali med 12. in 14. uro. Pred Predsedniško palačo je bila, kot običajno ob prazniku, postrojena častna straža garde Slovenske vojske.

Foto: Anže Malovrh / STA


Foto: Anže Malovrh / STA




Vir: UP