torek, 1. maj 2018

Prvi maj na Rožniku - dobro delo je treba tudi dobro plačati

Ljubljana, 1. 5. 2018 - Ob prazniku dela je bilo tradicionalno prvomajsko srečanje tudi na ljubljanskem Rožniku, kjer so v ponedeljek zvečer že pripravili kresovanje. V čudovitem vzdušju, lepem vremenu in ob zvokih Litostrojskega pihalnega orkestra je zbrane nagovoril ljubljanski župan Zoran Janković, ki je med drugim poudaril, da mora biti "dobro delo tudi dobro plačano".


Janković se je pohvalil z vrsto projektov, ki mu jih je z ekipo uspelo izpeljati v prestolnici v času njegovega županovanja, napovedal pa še nove. Še posebno je ponosen, da Ljubljana 11 odstotkov občinskega proračuna nameni razvoju kulture. "Ljubljana je zmagovalka v Evropi, je dober servis vsakemu občanu in obiskovalcu," je prepričan.

VIDEO


"Ne smemo pa dovoliti, da bi kdo sprl zasebni in javni sektor. Potrebujemo javno šolstvo in zdravstvo," je dejal ljubljanski župan in ocenil, da lahko naš šolski in zdravstveni sistem tekmujeta z najboljšimi v Evropi. Brez dobro delujočega javnega sektorja država po njegovem mnenju nima priložnosti za uspeh.




Po Jankovićevem mnenju tudi ne smemo dovoliti, da bi se fašizem kjerkoli v Evropi ponovno razrasel. "Ta država ima dobre ljudi, ne potrebuje nobenih ograj," je dejal. Ozrl se je tudi v prihodnost, saj je prepričan, da moramo Slovenijo narediti bolj perspektivno za izobražene mlade, ki delo vse preradi poiščejo v tujini.



Med zbranimi na Rožniku, kjer so prevladovali predvsem starejši, je bilo mogoče opaziti tudi ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki opravlja tekoče posle, Anjo Kopač Mrak, koordinatorja stranke Levica Luko Mesca in evropskega poslanca Igorja Šoltesa.