četrtek, 7. junij 2018

Utrip mladosti in odprtje zunanjega bazena v Termah Snovik

Poletje je tik pred vrati, zato bodo v Termah Snovik pripravili tradicionalno prireditev Utrip mladosti, ki bo potekala v soboto, 9. junija od 10. ure dalje na zunanjem bazenu Term Snovik. Letos so dali poudarek na elementu vode s Kneippanjem, ki ga razvijajo v okviru novih turističnih proizvodov. Zato bodo na bazenu pokazali kako osvežimo telo s Kneipp oblivi.





Voda je element, po katerem je Kneipp najbolj poznan. Ker si je sam že v mladosti s kopanjem v Donavi pozdravil tuberkulozo, je življenje posvetil zdravljenju z vodo. Razvil je celovit sistem zdravljenja s hidro- in balneo terapijo, kombinacijo vroče in hladne vode. Voda učinkuje na kožo s toplotnimi, kemičnimi in mehanskimi dražljaji, ki sprožijo procese, s katerimi organizem uravnava osnovne funkcije telesa in spodbuja delovanje različnih organov. Kot vodno terapijo Kneipp uporablja umivanja, oblive, kopeli, ovitke ter obkladke, inhalacije in pite.

Če Kneippove metode vodnih terapij združimo z zdravilno Snoviško termalno vodo, bogato s kalcijem, magnezijem in različnimi rudninami, ki je primerna tudi za pitje, dobimo odlično podlago za zdravo in dolgo življenje. »Če obstaja zdravilo zame, potem je to voda.« je dejal Sebastian Kneipp

Kaj se bo dogajalo?

Ob 10. uri bodo odprli zunanji bazen, kjer se boste lahko preizkusili v hoji po vrvi čez bazen »slackline«, pripravljajo pester animacijski program s kulinarično delavnico za otroke, osvežili se boste lahko s Kneippovimi oblivi, za živahne ritme in pravi utrip mladosti bo od 12. ure dalje skrbel DJ Anže, seveda pa bodo poskrbeli tudi za dobro jedačo in pijačo, saj bodo v Restavraciji Jurček na bazenski ploščadi na voljo poletne dobrote, osvežilni sokovi, koktaili in še in še.

Zato se splača obiskati Terme Snovik, saj je v sončnem vremenu kopanje v zunanjem bazenu pravo doživetje.