petek, 20. julij 2018

21. mednarodna likovna kolonija 66. Ljubljana Festivala #foto

Ljubljana, 20.7.2018 - Z razstavo v Viteški dvorani se je končala 21. mednarodna likovna kolonija v Križankah, ki je sestavni del 66. Ljubljana Festivala. Selektor in umetniški vodja kolonije Tomo Vran je tokrat izbral sedem tujcev, ki občasno ali stalno živijo na različnih koncih Slovenije ter slikarko, ki sicer živi v Sloveniji, a je bila pred tem osem let v Benetkah.

Doslej so bili k sodelovanju povabljeni štirje slovenski umetniki in štirje iz tujine. Letošnji izbor pa predstavlja šest umetnikov, ki niso Slovenci, ampak živijo že več let v Sloveniji. Kitajske narodnosti je Huiqin Wang, japonske Keiko Miyazaki, italijanske Paride Di Stefano, armenske Bagrat Arazyan, francoske Vianney Lefebvre in ukrajinske Balsky Eduard. Iz sosednje Italije prihaja Elisabetta Bacci, iz Slovenije pa Jasmina Rojc.



Letos se je slikarjem pridružila fotografinja Alenka Slavinec. Na otvoritvi razstave je predstavila umetnike s Siliammm portretno tehniko. Pripravila je tudi projekcijo, fotografij, ki jih je posnela na likovni koloniji z živo glasbo, ki jo je izvajal in napisal Lada Jakše.

Diaprojekcija fotografij


Vzporedno z Mednarodno likovno kolonijo je tudi letos poteka Mala likovna kolonija, ki so jo sestavljale organizirane različne vodene tematske delavnice, namenjene predvsem ustvarjalnim šolskim otrokom. Razstava njihovih je bila na Peklenskem dvorišču Križank.