ponedeljek, 23. julij 2018

Višnja Gora konec julija gosti že 21. Anin sejem

Turistično društvo Višnja Gora bo skupaj z drugimi višnjanskimi društvi v soboto, 28. in nedeljo 29. julija, pripravilo vrsto rokodelskih, kulturnih, zabavnih in kulinaričnih prireditev. V starem mestnem jedru Višnje Gore, kjer v sožitju bivata polž in kranjska čebela, bodo potekale pod okriljem tradicionalnega, že 21. Aninega sejma. Posebnost letošnjega sejma bo predstavitev kitajskega prevoda Kozlovske sodbe v Višnji Gori, obiskovalci sejma se bodo lahko tudi preizkusili na polžjih dirkah, otroci pa bodo lahko izvedli dosojeno kazen za »grešnega kozla«.


Sveta Ana je cerkev na najvišji točki starega dela Višnje Gore. Ob njenem godu v Višnji Gori vsako leto pripravijo tradicionalno dogajanje, Anin sejem. Letošnji sejem se bo začel s sobotno predstavitvijo kitajskega prevoda Kozlovske sodbe v Višnji Gori, kulturnim programom in odprtjem razstave ilustracij. Zgodbo je v kitajski jezik prevedla slovensko-kitajska umetnica Huiqin Wang, ilustracije pa so delo uspešne mlade oblikovalke Lili Wang Saje. Vidimo se torej v soboto, 28. julija, ob 20.00 v Mestni hiši v Višnji Gori.


V nedeljo bo po prvi maši mestni klicar naznanil začetek Aninega sejma. Na prireditvenem prostoru se bodo predstavili jezdeci na konjih, vozovih s konjsko vprego in starodobna vozila. Na stojnicah bo moč dobiti predstavitveno gradivo o celoviti turistični ponudbi Višnje Gore in njene okolice in se seznaniti z drugimi znamenitostmi občine. Možen bo tudi ogled razstave ilustracij v Mestni hiši in cerkve svete Ane. Višnjo Goro bodo obiskale tudi Čotove pevke z Društva Ravnovesje s Pijave Gorice, žužemberške pevke, člani TD Škofljica pa bodo prikazali predelavo lanu. Svoje delo bodo na sejmu predstavili člani Čebelarskega društva Stična. Sejem bo obiskal pravi Martin Krpan, lahko pa boste degustirali tudi pečene polže in druge višnjanske dobrote ter sodelovali v ustvarjalnih delavnicah.

Podrobnosti in program http://aninsejem.newsroom.si/