sreda, 29. avgust 2018

Lego kocke razveseljujejo obiskovalce Cityparka

»Obiskovalce Cityparka med sprehajanjem po »nakupovalnih ulicah« pozdravljajo ogromne skulpture iz Lego kock. Nekatere so tako velike, da tehtajo celo več kot 100 kilogramov, med njimi tudi skulptura dinozavra in liki iz filma Vojna zvezd. Otroci se lahko preizkusijo v hitrostnem sestavljanju, iskanju zlatih kock, sestavljanju srčkov iz Lego friends kock, izdelovanju lastne lego kreacije, postavljanju Lego technic poligonov in drugih zabavnih igrah, v katerih so najbolj inovativne in dovršene kreacije nagrajene. Tekmovanja pa nikakor niso rezervirana le za otroke, tudi starši se jim seveda lahko pridružijo,« je o največjem Lego festivalu v Sloveniji doslej povedal direktor Cityparka Toni Pugelj. 


Festival priljubljenih Lego kock, bo v največjem in najsodobnejšem nakupovalnem središču pri nas, obiskovalce zabaval do torka, 4. septembra. Otroci in tisti, ki še niso izgubili otroka v sebi, lahko v tem času vsak dan od ponedeljka do sobote, od 10. do 19. ure, v nedeljo pa od 10. do 15. ure, ustvarjalnost izrazijo ob sestavljanju kock v igralnici v prvem nadstropju Cityparka pred trgovino Lego store. Za obiskovalce so pripravljena tudi posebna tekmovanja s praktičnimi nagradami, ki potekajo vsak dan, od ponedeljka do petka, ob 11. in 18. uri.

Podoben Lego festival so v Cityparku gostili pred dvema letoma, ko je v ustvarjalnem igranju s kockami uživalo kar 10 tisoč otrok. »Glede na odziv navdušenih obiskovalcev, pričakujemo, da bomo letos z legendarno igračo priklicali nasmeh na obraze še več otrok,« pravi Toni Pugelj in nadaljuje, da s tem, ko organizirajo tako modne dogodke in umetniške razstave kot tudi številne dogodke za otroke, dokazujejo, da so resnično prostor za vse starostne skupine. »Citypark ni zgolj nakupovalno središče za starejše, ampak tudi za najmlajše, predvsem se pri nas ljudje lahko sprostijo in družijo,« še dodaja direktor največjega in najsodobnejšega nakupovalnega središča pri nas. Ob tem poudarja tudi, da svojim obiskovalcem vedno želijo ponuditi edinstvene in nepozabne izkušnje in Lego festival je nedvomno eden od takih dogodkov, ki jih ljudje lahko doživijo le v največjem nakupovalnem središču. 



Po Cityparku se bo Lego festival selil še v Europark Maribor, kjer bo od četrtka, 6. septembra, do ponedeljka, 17. septembra, in v Citycenter Celje, kjer bodo lego kocke otroke razveseljevale od srede, 19. septembra, do nedelje, 30. septembra.

Ole Kirk Christiansen, ustanovitelj podjetja Lego, si je ime izmislil leta 1934. Vzel je prvi dve črki danskih besed »Leg godt«, kar pomeni »igrati dobro«, in jih povezal, ne da bi se zavedal, da je en pomen te skovanke v latinščini »dajem skupaj«. Danes se Lego izdelki prodajajo v več kot 130 državah, vsak prebivalec Zemlje pa ima v povprečju 94 Lego kock. Podjetje letno proizvede približno 500 milijonov figuric, od nastanka te igrače do danes pa je bilo izdelanih približno 700 milijard Lego elementov.