sobota, 4. avgust 2018

Srečanje upokojencev PZDU Dolenjske in Bele krajine 2018

Dolenjske Toplice, 4.8.2018 – Na Jasi v Dolenjskih Toplicah je potekalo srečanje upokojencev Dolenjske in Bele krajine na kateri je bil slavnostni govornik Janez Sušnik, predsednik ZDUS. V nagovoru preko tisoči zbranim upokojencem poudaril, da je letos posebno leto, ker je volilno leto in da si najbolj želi, da bi se čimprej uredilo zdravstvo z dolgotrajno oskrbo in da bi se normalizirala višina pokojnin.



Upokojence je nagovoril še Jože Jazbec, predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine ter predstavnik ZDUS-a, Mojca Šenica, podžupanja Občine Dolenjske Toplice in Daša Ždrnja Gregorič, vodja prodaje Hotela Delfin Izola. 

foto platiše-2098

V kulturnem programu so nastopili člani MoPZ »Rožmarin« iz DU Mirna Peč, ki so zmagali na reviji pevskih zborov PZDU Dolenjske in Bele krajine in bodo zastopali pokrajino zastopali na republiški reviji v Cankarjevem domu, Luka učenec glasbene šole in glasbena skupina HIT iz Metlike.

foto platiše-2094

Podelili so tudi pokale ob koncu 43. športnih iger PZDU Dolenjske in Bele Krajine. Prvo mesto so osvojile ženske DU Črnomelj, drugo DU Mirna in tretje DU Kočevje. V moški konkurenci je prvo mesto osvojilo DU Novo mesto, drugo DU Mirna in tretje DU Črnomelj. V skupni razvrstitvi pa je bilo najboljše DU Mirna, drugo je bilo DU Črnomelj in tretje DU Novo mesto

20180804_101529_HDR