sreda, 10. oktober 2018

Tanja Mlakar - Klošarka z Miklošičeve #video

Ljubljana, 10.10.2018 - Ob svetovnem dnevu brezdomcev 10. oktober, ki ga imajo brezdomci od leta 2010, je bila v galeriji Družina predstavitev knjige Tanje Mlakar, Klošarka z Miklošičeve. Pri predstavitvi, ki jo je vodila Manica Ferenc je sodelovala tudi predstavnica Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze Nuša Zavašnik.

Z leve: Manica Ferenc, Nuša Zavašnik, predstavnica Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze Tanja Mlakar, pisateljica. Foto Platiše


V romanu pisateljica Tanja Mlakar predstavi mlado žensko Ireno, ki jo življenje kruto preizkuša. Leta, ki sledijo njenemu razdrtemu zakonu, so nepredvidljiva – laži, brezbrižnost bližnjih in izguba službe Ireno pripeljejo do tega, da počasi izgubi vse, kar bi ji omogočalo normalno preživetje, in naposled pristane na ulici.

VIDEO - Pogovor s pisateljico Tanjo Mlakar.


Če ji je uspelo zaživeti na novo boste zvedeli, če boste prebrali knjigo ali poslušali pogovor s pisateljico Tanjo Mlakar.

»Mnogo noči je preležala v železniških čakalnicah in kleteh, kasneje tudi v vrtni lopi, kjer je prenočevala celo zimo. To so bila leta, ki se jih ni rada spominjala, a vedela je, da jih tudi pozabiti ne sme. Predstavljala so ji opomin, kako hitro te življenje odnese na rob. In če tam ni nikogar, da bi te ujel, se moraš loviti sam, sicer naposled padeš tudi z roba.«