torek, 13. november 2018

Najsodobnejši laser za odstranjevanje žil in kožnih sprememb #video

"Prednost odstranjevanja kožnih sprememb z laserjem je, da je poseg zelo kratek, varen in neboleč. Z njim včasih že v nekaj sekundah ali v slabi minuti odstranimo moteče spremembe, s katerimi se pacienti obremenjujejo več let. Po zacelitvi v mnogih primerih skoraj ni brazgotine ali pa je dokaj majhna in estetsko sprejemljiva. V Medicinskem centru Barsos smo se zato opremili z najsodobnejšo tehnologijo," je o najsodobnejšemu laserju K-Laser Blue povedal specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije dr. Viljem Haris Topčič.


Direktor Barsosa Simon Vrhunec pa je poudaril, da so edini v regiji, ki opravljajo to zdravstveno storitev in da je ta kirurški laser prvi laser s tremi valovnimi dolžinami, ki omogoča boljši biostimulacijski učinek. Dr. Viljem Haris Topčič pa je še dodal: "Pri tem laserju je najpomembnejša in edinstvena modra valovna dolžina, s katero se varno odstrani žilne in različne nenevarne kožne spremembe, kot so bradavice, pigmentne lezije, kapilare in pege. Prav tako se uspešno odstrani brazgotine in strije in da z njim uspešno zdravijo tudi akne, glivične okužbe nohtov ter dolgotrajne rane pri sladkornih bolnikih. Pomembna pridobitev naprave je, da je zelo natančna, dovršena in varna. V Ljubljani je laser novost, saj ga v Sloveniji uporabljajo samo v še eni drugi ordinaciji."

VIDEO prikazuje odstranjevanje kožnih sprememb na telesu z izjavo pacientke.


Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije teh laserskih medicinskih storitev še ne plačuje ker jih uvršča med estetsko kirurgijo zato je samoplačniška. Povedali so, da laserski odstranitev večjega kožnega znamenja ali več manjših stane 50 evrov. Če je potrebna ponovitev je brezplačno. V kolikor pa imate za odpravit več kožnih znamenj ali žilic pa se lahko z zdravnikom dogovorita za ceno posega.

VIDEO prikazuje odstranjevanje kožnih sprememb na obrazu z izjavo pacientke.


Dr. Viljem Haris Topčič je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije. Je specialist splošne kirurgije, doktor znanosti s področja kardiokirurgije in asistent za področje plastične kirurgije. Po opravljenem evropskem specialističnem izpitu v Bruslju je prejel naziv Fellowship of European Bordo of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery. Kot prvi in trenutno edini v Sloveniji izvaja presaditev las po najsodobnejši FUE metodi za katero je postal vrhunski specialist.

Medicinski center Barsos je prvi zasebni center v Ljubljani. Letos praznuje 25-letnico zdravstvene obravnave pacientov. V Barsosu dela več kot 50 zdravnikov specialistov. Je edini zasebni center pri nas, ki ima toliko specialistov in več kot 20 specialističnih ambulant na enem mestu. Lani so celovito prenovili prostore in posodobili opremo, s tem pa pacientom zagotovili najsodobneje opremljene specialistične ambulante in hkrati razširili nabor storitev. V slovenski prostor vnašajo izboljšanje zdravstvenega sistema in uvajajo sistem brez čakalnih vrst.