torek, 4. december 2018

Ob 50. letnici je New Swing Quartet izdal nov album

Zlatih 50-let skupnega delovanja, je New Swing Quartet februarja letos obeležil z razprodanim koncertom v ljubljanski dvorani Union. Z doživetim nastopom in novo energijo so osvojili občinstvo z duhovnimi pesmimi ameriškega juga in ga popeljali v čas spiritualov in gospelov, ki so pomembno soustvarili ameriško glasbeno zakladnico.


V čudovitem koncertnem večeru so odpeli kar šestindvajset skladb, ki sta jih priredila člana zasedbe, Tomaž Kozlevčar in Oto Pestner ter poslušalce popeljali v čas, ko so se razvile prve pesmi afroameriškega glasbenega izročila, ki so afriškim sužnjem na ameriških plantažah dajale uteho in upanje. Ob spremljavi vrhunske zasedbe The Mood Swingers v drugem delu koncerta, so nastali edinstveni posnetki v živo odpetih najlepših gospelov iz ameriške zgodovine, ki so pomembno obeležili bogato glasbeno pot zasedbe.

Na kar dveh zgoščenkah boste tako našli zbrane največje gospel uspešnice New Swing Quarteta kot so: Stand By Me, Why Me, Lord, Pass Me Not, Farther Along, oboževalci klasičnih uspešnic pa se bodo razveselili tudi večnih Old Time Religion, Swing Down, Chariot, The Sun Didn’t Shine in drugih toplih tonov srčnih melodij, s katerimi nas legendarna zasedba razveseljuje že častitljivih 50 let.

Podrobnosti o novem albumu, ki je že v prodaji lahko preberete na: http://www.newswingquartet.com/new-swing-quartet-50th-anniversary-gospel-in-concert/