sreda, 13. marec 2019

Koncerti ob izdaji novega Šifrajevega albuma Moj žulj - 40 let

Na druženju z mediji in soustvarjalci ob izidu albuma Moj žulj – 40 let Andrej Šifrer predstavil album, nekaj videospotov in napovedal marčevsko mini turnejo, ki se bo zaključila 19. marca z velikim koncertom v ljubljanskem Cankarjevem domu. 

Tomi Meglič in Primož Benko (Siddharta).


Druženja v baru ČinČin v Ljubljani se je udeležilo tudi nekaj na novem albumu sodelujočih glasbenikov, ki so poskrbeli, da so Šifrerjevi hiti zaživeli v novih barvah. Izid novega albuma so s Šifrerjem praznovali Tomi Meglič in Primož Benko (Siddharta), Nikola Sekulović (Dan D) in Matevž Šalehar – Hamo. 

Matevž Šalehar – Hamo.


Na vprašanje o občutjih ob poslušanju predelanih skladb je Šifrer podal zanimiv in duhovit odgovor: »Približno tako je, kot da bi svoje otroke poslal na počitnice k nekim čudnim stricem. Nikoli ne veš, kakšni bodo prišli nazaj!«

Opisu albuma in sodelovanja z vrhunskimi slovenskimi in tujimi glasbeniki je sledila predstavitev videospota za skladbo Stoj Marija, ki jo je odlično preoblekel glasbenik Matevž Šalehar – Hamo.



Nato je bil na vrsti video britanske zasedbe Musical Youth, ki je v svoji mladosti podrla mnogo rekordov na Britanskem otoku (prvi temnopolti bend na MTV - ju, najhitreje prodajan single v UK, ...), s pesmijo Father pa so postali prvi britanski opaznejši bend, ki je posnel pesem, ki jo je napisal slovenski avtor. V avtentični reggae zasedbi je skladba dobila nov design, a hkrati ohranila prepoznavnost.



Po zanimivi debati o albumu je Šifrer napovedal tudi koncert, ki bo 19. marca v Cankarjevem domu v Ljubljani. Na koncertu bomo lahko slišali skladbe z albumov Moj žulj in 40 let norosti, ki jih bo Andrej Šifrer predstavil z znanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Na odru Cankarjevega doma se mu bodo pridružili Dave Cooke (UK), Bill Thorp (UK), Dennis Seaton (Musical Youth – UK), Siddharta, Manouche, Hamo & Tribute 2 Love, Domen Don Holc in Tina Marinšek.

Pred težko pričakovanim ljubljanskim koncertom pa bo Šifrer gostoval tudi v Mariboru. O prihajajočem koncertu je povedal: »Po skoraj štirih letih spet prihajam v Maribor, kjer so me pred 40 - imi leti vzeli za svojega. Ker verjamem, da to še drži, se dobimo v Narodnem domu v četrtek, 14. marca, z našimi Angleži, Lions bendom, Domnom Don Holcem in mojo Tino Marinšek. Pokalo bo!«

Na svoji »mini turneji« se bo po dan Mariborskem koncertu, 15. 3., z gosti ustavil še v Kulturnem domu na Starem trgu pri Slovenj Gradcu, dan kasneje pa bo v Kulturnem domu Šmartno ob Paki gostoval Dennis Seaton.