sobota, 21. marec 2020

Izjava Jelka Kacina in Jerneja Vrtovca ministra za infrastrukturo

Ljubljana, 21.3.2020 - Vlada pripravlja ukrep, po katerem bodo morali prebivalci ostati v svojih občinah, je v današnji izjavi za javnost v Ljubljani povedal uradni govorec kriznega štaba Jelko Kacin. Kot je dodal, je do morebitne uveljavitve ukrepa še nekaj dni, ljudje pa naj konec tedna in v prihodnje, ko bo to še deloma dovoljeno, ne okupirajo turističnih središč. 



Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec pa je v izjavi za javnost v Ljubljani glede omejevalnih ukrepov, povezanih z epidemijo novega koronavirusa, posvaril, da se ti ne bodo sprostili, dokler ne bo zajezena širitev koronavirusa oziroma dokler ne bo dovolj zaščitne opreme. 



Izpostavil je še petkov ukrep vlade za znižanje plačil elektrike v 850.000 slovenskih gospodinjstvih ter 90.000 podjetjih. Rekel je, da so se z dobavitelji električne energije dogovorili, da bo do konca maja znesek na položnicah nižji za 27 odstotkov. "Nižje položnice bodo občutili predvsem socialno šibkejši, čeprav se 27 odstotkov ne sliši veliko, lahko s tem marsikoga v težkih časih razbremenimo," je še dodal Vrtovec, ki se je slovenskemu elektrogospodarstvu zahvalil za razumevanje in slogo v hitri pripravi ukrepov v boju z novim koronavirusom.

VIDEO