ponedeljek, 9. marec 2020

Pokal Vitranc in smučarske skoke v Planici bomo gledali pred televizorjem

Ljubljana, 9.3.2020 - Svet za nacionalno varnost je sprejel številne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. Na Letališču Jožeta Pučnika bodo uvedli sistem merjenja telesne temperature, preučili pa bodo tudi uvedbo ukrepov na kopenski meji z Italijo. Vsi športni dogodki in druge prireditve, kjer se pričakuje več kot 500 ljudi, se bodo izvedeli brez gledalcev, med njimi tudi pokal Vitranc in smučarski skoki v Planici. Prepovedane bodo tudi prireditve z več kot 100 udeleženci v zaprtih prostorih. Šole in vrtce bodo zapirali po presoji. Vse več fakultet pa že odpoveduje ali prilagaja pedagoški proces. 



Strokovni svet za konkurenčno in stabilno poslovno okolje je na sestanku pri gospodarskem ministru, ki opravlja tekoče posle, Zdravku Počivalšku opredelil ukrepe za zmanjšanje posledic izbruha novega koronavirusa na gospodarstvo. Namen je zmanjšati škodo, ki jo bodo podjetja nedvomno utrpela, vredni pa so 998 milijonov evrov, je povedal Počivalšek. 



V Sloveniji je bilo doslej potrjenih 23 okužb z novim koronavirusom, med katerimi je sedem zdravstvenih delavcev. Vsi okuženi so v bolnišnici, počutijo se dobro. Devet okuženih je v ljubljanski regiji, trije na Štajerskem, eden v Istri in deset na Dolenjskem, kjer je osem sekundarnih primerov povezanih z zdravnikom iz Zdravstvenega doma Metlika. V zdravstvenih domovih Metlika, Novo mesto, Črnomelj ter Splošni bolnišnici Novo mesto so do nadaljnjega prekinili izvajanje vseh preventivnih dejavnosti. Odložili bodo vse nenujne specialistične preglede.

VIDEO