sreda, 4. marec 2020

Priznanje RS za poslovno odličnost za leto 2019 prejelo podjetje Lotrič Meroslovje

Ljubljana, 4.3.2020 – Na slovesnem dogodku v veliki Unionski dvorani Ključ je javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo podelila priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost. Letošnji prejemnik priznanja je podjetje Lotrič Meroslovje, ki je obenem prejelo tudi mednarodni certifikat odličnosti EFQM Priznani v odličnosti s petimi zvezdicami.



Direktorju Lotrič Meroslovja Marku Lotriču je nagrado podelil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, priznanje pa jim je izročil Zdravko Počivalšek, predsednik Odbora za priznanja RS za poslovno odličnost in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo.





Termoelektrarna Brestanica pa je bila v postopku ocenjevanja nagrajena in s certifikatom EFQM Priznani v odličnosti 4 zvezdice. 

Večer v Veliki dvorani Grand Hotela Union je minil v družbi odličnih. Na zanimivi okrogli mizi, kjer je voditeljsko taktirko vihtel Mario Galunič, so svoje bogate izkušnje o poti in ključih, ki vodijo do odličnosti delili; najboljši nogometni sodnik leta 2019 Damir Skomina, inženirka leta 2019 Aida Kamišalić Latifić, Slovenka leta 2019 Ninna Kozorog, specialist plastične kirurgije Uroš Ahčan, podjetnik leta 2019 Peter Podlunšek in prejemnik državnega priznanja za poslovno odličnost v letu 2019 Andrej Poklič.



Večer je z duhovitim bobnarskim vložkom popestril Marko Soršak – Soki, kako pomembno je, da v poslovnem svetu obujemo prave čevlje, je s plesnimi koraki ob spremljavi glasbenika Marka Brdnika prikazal koreograf in plesalec Željko Božič, kako izgleda prava podjetniška pot pa so skozi plesne korake s svojim perfekcionizmom ponazorili plesalci Petra Zupančič, Tina Turk ter Alex Tesch. Večer zadovoljnih in nasmejanih obrazov v dvorani se je zaključil v znamenju treh pevskih odličnjakinj Eve Černe, Nuše Derenda in Nuške Drašček s skladbo Čudeži smehljajev, ki je goste popeljala na prijetno druženje ob odlični kulinariki.



»V agenciji verjamemo, da je uporaba modela odličnosti EFQM učinkovit pristop k trajnostnemu razvijanju konkurenčnosti in odličnosti slovenskega gospodarstva in države. Mednarodno veljaven certifikat je managerskega pomena in hkrati pomeni ugled pri mednarodnih partnerjih,« je v svojem govoru povedala direktorica SPIRIT Slovenija Ajda Cuderman in spomnila, da pridobivanje certifikatov poslovne odličnosti v Sloveniji sofinancira država, kar daje slovenskim podjetjem prednost pred tujimi. Razpis za podelitev priznanja za letos je že objavljen.

Foto: Janez Platiše