petek, 27. marec 2020

V času epidemije starejšim Dunajčanom 50 evrov bonov za taksi

Mesto Dunaj bo dodatna sredstva v času epidemije zagotovilo za najbolj ranljivo skupino starejših občanov. Z boni za taksi v višini 50 evrov bodo starejši Dunajčani lahko varneje odšli po nujnih opravkih. 



V tem tednu je okoli 300.000 Dunajčank in Dunajčanov nad 65 let od mesta prejelo pismo. V njem jih dunajski župan Michael Ludwig obvešča o možnem uveljavljanju bona za taksi v višini 50 evrov za nujne poti. Tako želi mesto dodatno zaščititi to najbolj ranljivo skupino meščanov. Tisti, ki so zaprosili za bon, ga bodo prejeli v naslednjih dneh.

»Z boni za taksije se bodo starejši ljudje lahko peljali na nujne opravke in tako zmanjšali možnost okužbe na sredstvih javnega prevoza,« je razložil dunajski župan.

Sredstva za to so bila soglasno potrjena s strani mestnega sveta in so del paketa za pomoč v času epidemije koronavirusa. Ta paket je vreden 85 milijonov evrov in je namenjen takojšnjim ukrepom proti širjenju virusa ter podpori dunajskemu gospodarstvu, tako za delodajalce kot delojemalce.