torek, 30. junij 2020

Otvoritev 68. Ljubljana Festivala bo v sredo 1. julija #video

Ljubljana, 30.6.2020 – Iz Ljubljana Festivala sporočajo, da bo zaradi slabe vremenske napovedi, otvoritev 68. Ljubljana Festivala na Kongresnem trgu, z Beethovnovo 9. simfonijo in 3. klavirskim koncertom v sredo, 1. julija 2020 ob 21. uri. Vsem imetnikom vstopnic sporočajo, da velja isti sedežni res in menjava vstopnic ni potrebna. Hkrati sporočajo, da je dogodek razprodan, saj so zapolnili zakonsko dovoljene kapacitete. Prosijo in zahvaljujemo se za razumevanje.

Foto: Darja Štravs Tisu


68. Ljubljana Festival bomo začeli z Beethovnovo 9. simfonijo in 3. klavirskim koncertom v izvedbi Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije ter Komornega zbora Megaron skupaj s prvo damo slovenskega pianizma Dubravko Tomšič Srebotnjak pod taktirko maestra Charlesa Dutoita. V začetku julija bodo sledili koncert Peta akustika Tomaža Domicelja, opereti Netopir in Grofica Marica, koncert, posvečen jubileju Mojmirja Sepeta, ter dramska uprizoritev Claudelove Talke.

VIDEO - Darko Brlek, direktor in umetniški vodja Ljubljana Festivala


Ljubljana Festival bo v letu 2020 potekal že oseminšestdesetič. Končno je prišel čas, da se umetnost vrne tudi na odrske deske. Kljub trenutnim razmeram in ukrepom, povezanih z njimi, so vsekakor glavno vodilo kot vedno odličnost, ustvarjalnost, želja občinstvu omogočiti najboljšo umetniško izkušnjo in navdušiti tudi najzahtevnejše kulturne zanesenjake.