nedelja, 26. julij 2020

Koncert pianista Epifanio Comis in violončelista Jens-Peter Maintz





Festival Ljubljana predstavlja koncert izjemnega pianista in violončelista. Prisluhnete mu lahko v ponedeljek, 27. julija ob 20. uri v Viteški dvorani. Nekaj vstopnic je še na voljo.



Sicilijanski pianist Epifanio Comis je študij klavirja na Konservatoriju za glasbo Vincenzo Bellini opravil s summa cum laude in prejel nagrado ter častno omembo. Udeležil se je prek 30 klavirskih tekmovanj in na vsakem dosegel uspešne uvrstitve. Koncertira po raznih državah Evrope, v ZDA, po Tajskem in Kitajskem. Poučuje klavir na Konservatoriju Vincenzo Bellini in na Sicilijanski klavirski akademiji.



Jens-Peter Maintz je vsestranski solist, iskan komorni glasbenik in predan profesor violončela. Od leta 2004 je profesor na Univerzi za umetnost v Berlinu, od leta 2006 pa tudi prvi violončelist Orkestra Festivala v Luzernu. Kot solist in komorni glasbenik koncertira v Nemčiji, v Avstriji, Švici, Španiji, na Nizozemskem, Poljskem, v Južni Ameriki in ZDA. Igra s simfoničnimi orkestri iz Berlina, Leipziga, Stuttgarta, Haaga in Tokia. V preteklosti je večkrat sodeloval s Claudiem Abbadom, zdaj pa z dirigenti, kot so Vladimir Aškenazi, Herbert Blomstedt, Dennis Russel Davies, Marek Janowski, Bobby McFerrin, s triom Fontenay in s solisti Janine Jansen, Julian Rachlin in drugimi. Na klavirju ga bo spremljala Keiko Tamura, japonska pianistka, diplomantka Lübeškega glasbenega kolidža in nagrajenka tekmovanja Čajkovski v Moskvi za najboljšo klavirsko spremljavo.

Foto: Arhiv LF