četrtek, 3. december 2015

Govorica pogleda – prva samostojna foto razstava Jožeta Loca

Šmartno pri Litiji, 3.12.2015 - V Knjižnici Šmartno pri Litiji so odprli prvo samostojno fotografsko razstavo GOVORICA POGLEDA Jožeta Loca, ki je član likovnega društva Lila iz Litije. Na razstavi Jože Loc predstavlja fotografije živali in portrete, nekaj pa tudi abstraktnih in planinskih fotografij. Njegova mentorica je Sonja Perme.

foto platise-4722

Na otvoritev razstave so prišli številni njegovi prijatelji iz Ljubljane, Tržiča, Dolenjske, Vrhnike, Borovnice in drugje ter nekdanji in sedanji sosedje. Otvoritveno slovesnost je polepšala čelistka Alenka Kovačič. Zanimiva in lepa razstava bo na ogled do konca meseca decembra.



Ljubezen do fotografije Jože Loc nosi v sebi že iz osnovne šole. Tako si je za prvo plačo kupil fotoaparat praktica. V letu 2009 je začel uporabljati dve digitalni kameri. Eno žepno za na planinske pohode in eno zrcalno refleksno. V tistem letu je LILA organizirala foto tečaj v Šmartnem in tako je postal član foto sekcije LILA. V preteklih več kot 30 letih je nabiral fotografske izkušnje.

foto platise-4706

Meni da mora fotograf zvesto slediti svojemu notranjemu občutku pri izbiri fotografskih motivov, saj ima vsak svoj ''prstni odtis''. Vzornikov nima, si pa z zanimanjem ogleda fotografije v reviji National geographic in sobotni prilogi Dela. Rad obišče fotografske razstave v Cankarjevem domu, kjer je tudi v službi, in jih za lastno uporabo analizira.

Besedilo, foto in video: Janez Platiše