torek, 17. januar 2017

Dr. Zdenka Čebašek Travnik je nova predsednica Zdravniške zbornice

Za novo predsednico Zdravniške zbornice Slovenije je bila izvoljena  dr. Zdenka Čebašek Travnik dr. med..Do izteka roka je volilna komisija prejela  5 474  veljavnih volilnih listov. Primarij Andrej Možina je dobil  2 694  glasov, njegova protikandidatka dr. Zdenka Čebašek  Travnik dr. med. pa 2 780. 

V izjavi za STA je dejala: "Moja vizija je, da se zbornica okrepi, da se članstvo znova najde v zbornici, da bomo začeli več sodelovati, da bo več komunikacij, predvsem pa izboljšanje medosebnih odnosov," je poudarila nova predsednica Zdravniške zbornice Slovenije.

Glede sodelovanja z drugimi organizacijami se bo najprej odpravila na zavod za zaposlovanje, kjer želi pridobiti čim bolj natančne številke o brezposelnih zdravnikih. Na podlagi teh podatkov želi ugotoviti, kaj se da narediti, da ne bi toliko zdravnikov tako dolgo čakalo na zaposlitev.

Eden od prvih izzivov, s katerimi se bo morala soočiti, bo po njenih besedah tudi vzpostavitev izvršilnega odbora, ki je nekakšna vlada zdravniške zbornice. To bo treba storiti v roku dveh ali največ treh tednov, potem ko bo skupščina zdravniške zbornice ratificirala te volitve. Ob tem je izrazila željo, da bi zbornica oziroma vodstvo začelo čim prej normalno delovati.

Glede samih volitev pa je povedala, da se je pokazala volja članov zdravniške zbornice, ki so se odločili glasovati. Kot je dodala, sta bila na izbiro dva precej različna programa, pri čemer pa je dejala, da verjame, da se je bilo težko odločiti za enega ali za drugega. "Verjamem, da bomo lahko sodelovali tudi s tistimi, ki so podprli drugega kandidata," je še poudarila.

Možina je po objavi rezultatov v pisni izjavi poudaril, da so volitve pokazale pričakovanja zdravnikov in zobozdravnikov po spremembah v osrednji stanovski organizaciji. Ob tem je Čebašek-Travnikovi čestital za volilno zmago ter ji zaželel dobro in uspešno vodenje zbornice. "Volitve za predsednika Zdravniške zbornice Slovenije so uspele in izid je pričakovano tesen."