torek, 18. april 2017

V Šmarju pri Jelšah bo 4. mednarodni festival znanja in kulture starejših

Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje, pod častnim pokroviteljstvom Boruta Pahorja, predsednika Republike Slovenije, 2o. aprila 2017 v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah pripravlja 4. mednarodni festival znanja in kulture starejših.


Gostiteljica in soorganizatorica festivala je Knjižnica - Univerza za tretje življenjsko obdobje Šmarje pri Jelšah. Poudarek festivala s tematskim naslovom Kozjansko v sliki, pesmi in besedi je učenje in ustvarjanje starejših na področju zgodovine, umetnosti, ljudskega in glasbenega izročila kozjanske regije.

Na festivalu, ki se bo pričel ob 9.30 uri se bodo predstavile UTŽO Šmarje pri Jelšah, UTŽO Rogaška Slatina, UTŽO Šentjur, UTŽO Zagreb, UTŽO Ljubljana in Zveza društev upokojencev Slovenije. Po odmoru bo v popoldanskem delu od 14.30 do 16.30 ure potekal posvet na temo Vloga znanja in kulture za socialno vključenost starejših (uvodna predavateljica Gertraud Dayé iz Graza, moderiranje posveta prof. dr. Ana Krajnc). Za prevajanje bo poskrbljeno.

3. festival znanja in kulture starejši v Velenju 15. marca 2015. Foto Platiše.




Vzporedno s posvetom bosta od 14.30 do 16.30 potekala dva izbirna študijska obiska: Muzej baroka Šmarje pri Jelšah in cerkev svetega Roka in Baročna cerkev na Sladki Gori in Lemberg pri Šmarju (organiziran avtobusni prevoz).

Vabljeni študenti in mentorji UTŽO ter drugi. Vstop je prost.

Program festivala v priponki TUKAJ