petek, 28. maj 2021

Zelo uspešno poslovanje Skupine Lenovo v 2020/21

Hongkong, 27. maj 2021 – Skupina Lenovo je objavila, da so prihodki skupine v četrtem četrtletju in tekom celega poslovnega leta dosegli izjemno rast v vseh segmentih, kar je botrovalo novim rekordom.  Postavil so nov mejnik, ki je ob rekordnem dobičku presegel letni promet v višini 60 milijard ameriških dolarjev. Rezultati dokazujejo odpornost in sposobnost skupine za doseganje uravnotežene, dosledne in trajnostne rasti, ki se še naprej diverzificira in preoblikuje v skladu s svojo poslovno strategijo. Ta poudarja pametne rešitve, pametno infrastrukturo in pameten internet stvari.



Prihodki skupine v četrtem četrtletju so se medletno povečali za 48 % na 15,6 milijarde ameriških dolarjev. Dobiček je zabeležil najvišjo stopnjo rasti v zadnjih dveh letih – z dobičkom pred obdavčitvijo v višini 380 milijonov dolarjev in neto dobičkom v višini 260 milijonov dolarjev, ki so zrasli za 392 % oziroma 512 %. Rezultati četrtega četrtletja so zaključili rekordno leto, letni prihodki skupine so presegli 60 milijard ameriških dolarjev, kar je 10 milijard več kot v prejšnjem poslovnem letu. Na letni ravni je dobiček pred obdavčitvijo znašal skoraj 1,8 milijarde ameriških dolarjev, neto dobiček pa 1,2 milijarde ameriških dolarjev, kar je več kot 70-odstotna medletna rast.

Upravni odbor Lenovo je za poslovno leto, ki se je končalo 31. marca 2021, objavil končno dividendo v višini 3,09 ameriškega centa na delnico.

 Izjava predsednika



"V zadnjem četrtletju smo dosegli najhitreje rastoče četrtletje v desetletju in zaključili poslovno leto z novim mejnikom, 60 milijard ameriških dolarjev prihodkov in znatno rastjo dobička, kar je nov rekord. Zgodovinski dosežki so bili doseženi z izkoriščanjem naših temeljnih kompetenc: jasne strategije, inovativnih izdelkov, operativne odličnosti in globalno-lokalnega modela delovanja, s katerim zadovoljujemo potrebe kupcev v novi normalnosti," je dejal Yuanqing Yang, predsednik in izvršni direktor družbe Lenovo, ter dodal: "Veselimo se ogromnih novih priložnosti za rast, ki jih ustvarjajo tržni trendi in potrebe po spremljanju in zajemu informacij, nadgradnje infrastrukture in spodbujanje dolgoročne trajnostne rasti. Delamo na tem, da bomo v prihodnjih letih zgradili še pametnejšo prihodnost."

Foto: arhiv Lenovo
Vir: Skupina Lenovo