sreda, 12. januar 2022

V Ljubljani se bo kmalu pričel 5. Zimski festival #video

Ljubljana, 12.1.2022 - Festival Ljubljana že nekaj let organizira tudi Zimski festival, ki je bil v redni repertoar uvrščen leta 2017. Koncert Londonskega kraljevega filharmoničnega orkestra, ki je bil izveden 9. februarja tega leta, je bila prva naznanitev Zimskega festivala. Vsako leto se tako v januarju in februarju na različnih lokacijah po Ljubljani za glasbene sladokusce zvrstijo koncerti z gostovanjem glasbenikov svetovnega slovesa. V letošnjem letu se nam obeta že peta izvedba Zimskega festivala. Med 28. januarjem in 5. februarjem 2022 bomo v Slovenski filharmoniji, Viteški dvorani Križank in Cankarjevem domu prisluhnili osmim koncertom glasbenikov svetovnega slovesa.



Otvoritev bo 28. januarja v Slovenski filharmoniji s tremi baročnimi mojstrovinami v izvedbi mednarodnih solistov ter Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije pod taktirko Barta van Reyna. Nato bodo med 30. januarjem in 4. februarjem nastopili izvrstni pianisti Duo Schiavo-Marchegiani, János Balázs, Maria João Pires, Nicolas Bourdoncle in Nejc Kamplet, tenorist Joseph Calleja ter violinistka Maria Andreeva. 5. Zimski festival bo 5. februarja v Cankarjevem domu sklenil znameniti Mozartov Rekviem s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Zborom Slovenske filharmonije, Mešanim pevskim zborom Glasbene matice Ljubljana in izbranimi solisti pod vodstvom Yana Pascala Torteliera.

VIDEO - 5. Zimski festival, novinarska konferenca.

Brlek je na novinarski konferenci izrazil upanje, da bodo 5. Zimski festival kljub covidu in vsem njegovim mutacijam lahko izvedli ob ukrepih, ki bodo veljali v začrtanem terminu. Takoj zatem bodo po njegovih napovedih predstavili program jubilejnega, 70. Ljubljana festivala, ki se bo začel 21. junija na Kongresnem trgu s Poletno nočjo in sklenil 8. septembra v CD s koncertom Dunajske filharmonije. Aprila bodo na sporedu še Slovenski glasbeni dnevi.

VIDEO - Predstavitveni film 5. Zimskega festivala.

Vstopnice so na voljo na spletni strani ljubljanafestival.si, pri blagajni Križank, Petrolovih bencinskih servisih in ostalih prodajnih mestih Eventim po Sloveniji.

Več o programu 5. Zimskega festivala lahko preberete TUKAJ