petek, 29. september 2023

Alenka Godec 35 letno pevsko kariero praznovala na Ruski dači #video

Zg. Gameljne, 28. 9. 2023 - Alenka Godec, dama slovenske popevke, je svojo kariero začela pred 35 leti s pesmijo 'Tvoja', za  katero je v takratni POP delavnici prejela prvo nagrado občinstva in strokovne žirije. Njeno kariero krasi osem glasbenih albumov in nešteto nastopov na festivalih in drugih glasbenih ali medijskih dogodkih.



V zadnjem času jo njeni ljubitelji spremljajo tudi kot članico skupine Dinamitke, ki kraljujejo v muzikalu Mamma mia in na koncertnih nastopih. Častitljivo obletnico je praznovala na koncertu s svojimi privrženci na Ruski dači, ob spremljavi glasbenih mojstrov, prijateljev pianista Mirana Juvana in kitarista Robija Pikla.



Butična lokacija ji je ljuba, ne le zaradi bližine publike in prijaznih odnosov, temveč tudi zato, ker so jo organizatorji tja povabili kot prvo koncertno gostjo leta 2020 in od takrat ima tam vsako leto vsaj en nastop.



Tokrat se ji je na praznovanju pridružila tudi Alenkina 92-letna zvesta oboževalka in predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, s katero sicer gojita iskreno in spoštljivo prijateljstvo. Seveda se duetu ob tem slavju ni dalo izogniti, na programu pa – kaj drugega, kot Dan ljubezni.

Iskrene čestitke, draga Alenka! 

VIDEO - 24UR 29.9.2023