ponedeljek, 19. februar 2024

Z Andražem Hribarjem »plavali na oblaku ljubezni«

Topli objemi, sanjavi pogledi, nežne balade, pa tudi rokersko energični momenti so zaznamovali Valentinov koncert Andraža Hribarja v Ruski dači, ki se ga je udeležila tudi predsednica Nataša Pirc Musar.


'Neskončno blizu' je romantik po duši, pevec Andraž Hribar, poimenoval minuli koncert in tako je tudi bilo. Intimno, srčno, čutno. »Večer, kot bi plavali na oblačku ljubezni«, je komentirala organizatorka dogodkov v Ruski dači Jana Kobal. Andraž je s fanti iz benda, bobnarjem Dorianom Grando, kitaristom Martinom Lundrom, basistom Matejem Tekavčičem in klaviaturistom Anžetom Vrabcem, pričaral vzdušje, ki se je preko šansonov in balad počasi stopnjevalo ter segrevalo ozračje vse do njegovih rokerskih hitov kot so 'Kaj mi delaš' in vsem dobro poznani 'Ognjen obroč', ki jih je občinstvo prepevalo z njim.


Presenetil predsednico

Presenetil je tudi predsednico in sicer z uvodno pesmijo o izgubljeni ljubezni z, zgolj naključje, imenom Nataša, kar je predsednici seveda pričaralo nasmeh na obraz. Zbrana družba se je proti koncu večera razživela, tako, da zasedbe niso spustili z odra in so koncert podaljšali še za tri dodatke. Vidno ganjen Andraž, ki ga na ljubljanskih odrih nismo videli že nekaj časa, je bil cel večer dobro razpoložen, kar se je čutilo tudi med občinstvom. »Hvala Andraž za nepozaben večer, tekle so tudi solze,« je zapisala na omrežjih ena od obiskovalk. »Takšni intimni koncerti, kjer smo si publiko zares blizu in za katere pripravimo tudi poseben repertoar pesmi, se dotaknejo tudi nas glasbenikov,« je povedal glasbenik, ki je na koncertu predstavil tudi pesmi s svojega zadnjega albuma Neskončno. Večer poln ljubezni, je zaključil s pesmijo Barčica, saj je navdušen jadralec, del glasbenega vetra pa je ponesel tudi med jadra obiskovalcev. Dame so ob odhodu za vrhunec dobile še rdečo vrtnico, tako da jim bo ta večer zagotovo ostal v lepem spominu.