sobota, 10. april 2010

V Ljubljani so se srečali bolniki z obolenji ščitnice

Na vseslovenskem srečanju so se v Ljubljani zbrali člani in prostovoljke Metuljčice – Društva za pomoč pri obolenjih ščitnice, ter vsi tisti, ki jih to področje zanima. Občnemu zboru je sledil izobraževalni program priznanih strokovnjakov.  

Borut Pogačar, sociolog in terapevt je predavanju dal naslov »Z mirom proti nemiru«. V njem je poudaril kako pomembno je ustvariti mir v sebi. V zvezi s tem se je dotaknil zavesti, podzavesti, čustev, jaza, nadjaza, potlačenih travmah in afektu. Člani Metuljčice ga lahko v stiski ali za nasvet pokličejo po telefonu.  

 Rozalija Ciglar, univ.dipl.ing.kem. pa je predavala o jodiranju in rezultatih jodiranja. Izpostavila je pretiravanje z jodiranjem vse povprek. »Jod je organizmu nujno potreben, če pa ga zaužijemo preveč pa povzroča zelo resna obolenja«, je še dejala. 

Irena Stastny, predstavnica Genzyme je predstavila njihova uspešna zdravila pri zdravljenju raka na ščitnici. Mag. Helena Molnar Novak, dr. med. pa je predavala o bazedovki (prekomerno delovanje ščitnice) in ščitnični orbitopatiji.  

Društvo Metuljčica je bilo ustanovljeno 25. avgusta 2006. Skupine za samopomoč so v Ljubljani, Postojni, Celju, Kranju, Novem mestu in na Jesenicah. Skupine imajo namen ustanoviti tui v drugih krajih Slovenije. 

Več o njihovem delovanju lahko preberete na njihovi spletni strani http://www.metuljcica.si in forum http://metuljcica.mojforum.si/. Po telefonu jih lahko pokličete na 041 611 776 in 031 311 292. Pišete pa jim lahko na naslov Društvo Metuljčica, Smrekarjeva 44, 1000 Ljubljana.