nedelja, 3. februar 2019

Lidl Slovenija je pojem najboljšega razmerja med ceno in kakovostjo!

V najnovejši neodvisni raziskavi Best Buy Award, ki jo izvaja ugledna organizacija ICERTIAS s sedežem v Švici, so kupci Lidlu Slovenija namenili dve ugledni priznanji. Potrdili so, da Lidl Slovenija s svojo ponudbo predstavlja pojem najboljšega razmerja med ceno in kakovostjo v Sloveniji ter da je obenem trgovec, ki ponuja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo.


Na priznanji so v Lidlu Slovenija še posebej ponosni, saj ocena temelji izključno na podlagi mnenj in izkušenj kupcev, ki sami spontano navedejo, kdo po njihovem mnenju na slovenskem trgu ponuja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo za svojo ponudbo ali storitve.

Kakovost vedno na prvem mestu
V Lidlu Slovenija se zavedajo, da je kupcem kakovost izdelkov izredno pomembna. Obenem pa trgovec, ki na slovenskem trgu posluje od leta 2007, vestno sledi zavezi, da je izvrstna kakovost lahko dostopna vsem. Zato za stalno in preverljivo kakovost po ugodni ceni skrbi brez kompromisov.

Tako od proizvajalcev izdelkov svojih blagovnih znamk zahteva mednarodno priznan standard IFS Food, ki poleg varnosti in kakovosti zahteva tudi sledljivost izdelkov. Dobavitelji sadja in zelenjave pa morajo pridobili certifikat Global G.A.P. (standard za certificiranje postopkov pridelave kmetijskih pridelkov), katerega cilji so med drugim ohranjanje zaupanja potrošnikov in varnost hrane ter zmanjšanje negativnih vplivov pridelave na okolje.

Kakovost in neoporečnost/varnost Lidlovih izdelkov stalno preverjajo neodvisne akreditirane inštitucije, izvajajo pa tudi redna strokovna senzorična ocenjevanja ter potrošniška testiranja izdelkov. Kot eden redkih trgovcev v Sloveniji izvaja tudi nenapovedane preveritve proizvodnih obratov (audite) dobaviteljev izdelkov Lidlovih blagovnih znamk.



V Lidlu Slovenija prisegajo na ponudbo lastnih blagovnih znamk, ki jo dopolnjujejo s priznanimi svetovnimi in slovenskimi blagovnimi znamkami. Za izdelke, ki nastajajo pod okriljem lastnih blagovnih znamk velja, da je kakovost izdelkov stalno pod nadzorom, vse od izvrstnih sestavin, do trenutka, ko je izdelek na Lidlovih policah. Izdelkih lastnih blagovnih znamk pa omogočajo tudi oblikovanje unikatnih receptur, s čemer v Lidlu Slovenija skrbijo, da kupci vedno najdejo nekaj zase. Pomembna jim je stroškovna učinkovitost, nakupi večjih količin pa omogočajo ugodnejše pogoje sodelovanja z dobavitelji. Na tak način lahko Lidl Slovenija vedno ponuja visoko kakovostne izdelke po ugodni ceni.

Dokazana kakovost v največji raziskavi kakovosti v Sloveniji
Da bi dokazali kakovost izdelkov Lidlovih blagovnih znam so lani izvedli največjo raziskavo kakovosti, ki jo je za Lidl Slovenija opravila raziskovalna hiša Ipsos. Kar 5.600 vprašanih Slovencev je potrdilo odlično kakovost Lidlovih izdelkov. Sodelujoči v raziskavi so s slepimi testi testirali 247 izdelkov Lidlovih blagovnih znamk in kar 89 odstotkov vprašanih je izdelke ocenilo z oceno dobro, zelo dobro ali odlično. Lidl Slovenija je s tem dokazal, da vestno sledi svoji zavezi ter kakovost in varnost svojih izdelkov postavlja na prvo mesto.