ponedeljek, 17. junij 2019

Primark v Cityparku odprl prvo trgovino v Sloveniji

Slovenija je prva država v tem delu Evrope, v katero je prišel Primark,  skupaj 12. država in 372. Primarkova trgovina na svetu. Delo je dobilo več kot 200 oseb.



Ljubljana,13.5.2019 – V Cityparku v Ljubljani so odprli težko pričakovano trgovino z modnimi oblačili Primark, ki je prva trgovina v Sloveniji in temu dele Evrope. Njihovo poslovno vodilo je »Neverjetno modo po neverjetnih cenah«. Odprl jo je Zoran Jankovič, župan Ljubljane, ki je dejal, da je prepričan, da bodo kupci v njej uživali in da je vesel vsake investicije, ki zagotavlja nova delovna mesta in utrjuje zagon gospodarstva. Zaposlili so preko 200 oseb, ki bodo imeli kavarniški kotiček za sprostitev (Recharge café) s kuhinjskim delom in opremo v živahnih tonih.



Prvi govornik, ki je nagovoril prve čakajoče kupce in ostale goste je bil Bogdan Mulec, vodja trgovine Primark, ki je dejal: »Počaščen sem, da vas lahko danes pozdravim na otvoritvi naše prve trgovine v tem delu Evrope, v nakupovalnem središču Citypark v Ljubljani. Naša fantastična nova trgovina kupcem nudi kakovostne modne izdelke in odlične cene. Trgovina se razprostira v dveh nadstropjih, na površini 4.200 kvadratnih metrih. Ima kar 48 kabin za pomerjanje, 44 blagajn in brezplačen dostop do wi-fi v celotni trgovini.




Tako kot v vsaki trgovini na svetu, je tudi nakupovanje v Primarkovi trgovini zabavno in priročno. Ko govorimo o našem razvoju, je naš moto pravzaprav precej preprost: Primark je za vse. Smo inkluzivni, ambiciozni, iskreni, sodobni, atraktivni. Trgovine imamo v 12. državah. Imamo več kot 15-milijonski trg maloprodajnega prostora v 372. trgovinah. Primark je po tržnem deležu številka ena v Veliki Britaniji, Španiji, na Portugalskem in Irskem. Ponosni smo, da zaposlujemo več kot 75.000 ljudi po vsem svetu in da smo v Cityparku odprli več kot 200 delovnih mest.«





Direktor SES Slovenija Toni Pugelj pa je zadovoljen dejal: »Veseli smo, da je končno prišel trenutek, ko odpiramo prvo tako želeno in pričakovano prodajalno Primark v Sloveniji. V SES-u in Cityparku smo tako vnovič dokazali, da lahko uspemo privabljati najbolj prepoznavne blagovne znamke, kljub temu, da je Slovenija manjše tržišče. Ponosni smo, da skupaj z našimi zvestimi obiskovalci pišemo zgodbo uspeha, nenehnega razvoja in investicij, ki nam kažejo pot nadaljnjega razvoja nakupovalnih središč. Sledimo svetovnim trendom in pišemo modne smernice v Sloveniji. Trg, ki je čedalje bolj konkurenčen, pa nenehno išče zanimive produkte in svežino. Naj obenem poudarim, da je družba SES vložila veliko truda, časa in finančnih sredstev, da je pritegnila pozornost svetovno priznane blagovne znamke Primark, ki je bila do sedaj v 11 državah in ima 371 trgovin po svetu.


Z današnjim dnem je Slovenija 12. država, v katero prihaja Primark. Veseli smo, da je v Cityparku njihova 372. trgovina. Tako smo dokazali, da Citypark ni zgolj največje nakupovalno središče v Sloveniji, temveč s tem tudi utrjuje svojo vlogo vodilnega nakupovalnega središča v naši državi, saj na slovensko tržišče vedno kot prvi pripelje najbolj zaželene in največje blagovne znamke. Skupno je SES v projekt predelave in prenove tega dela centra od Hervisa do Primarka vložil 20 milijonov evrov.«



Nova trgovina ponuja najnovejše trende ženske, moške in otroške mode, obutev, modne dodatke, spodnje perilo in izdelke za dom. Na voljo sta tudi Primarkov spalni program in jeans, oba iz 100-odstotno trajnostno pridobljenega bombaža.



Primark je mednarodna blagovna znamka, ki ponuja modo, lepotne izdelke in dodatke za dom visoke kakovosti po ugodnih cenah, ali preprosto »Neverjetno modo po neverjetnih cenah«. Primark upravlja več kot 370 trgovin v 11 državah: na Irskem, Združenem kraljestvu, Španiji, Portugalskem, Nemčiji, Nizozemski, Belgiji, Avstriji, Franciji, ZDA in Italiji; in ima več kot 75.000 zaposlenih. Primark, ki je podružnica Associated British Foods plc, je bil ustanovljen na Irskem 1969. Za več informacij obiščite Primark.com ali sledite @Primark na Facebooku, Twitterju in Instagramu. Zaposlujejo več kot 75.000 ljudi, v zadnjem finančnem letu (2017/2018) pa so odprli 16 novih trgovin ter s tem ustvarili več kot 4.500 novih delovnih mest, za katera so prejeli več kot 43.000 prijav.


VIDEO - Nagovor Zorana Jankovića in otvoritev trgovine Primark.