torek, 23. julij 2019

V Višnji Gori bo konec julija že 22. Anin sejem

Turistično društvo Višnja Gora je skupaj z drugimi domačimi društvi od petka 26. julija do nedelje 28. julija, pripravilo vrsto rokodelskih, kulturnih, zabavnih in kulinaričnih prireditev. V starem mestnem jedru Višnje Gore, kjer v sožitju bivata polž in kranjska čebela, bodo potekale pod okriljem tradicionalnega, že 22. Aninega sejma. Obiskovalci sejma se bodo lahko tudi preizkusili na polžjih dirkah, otroci pa bodo lahko izvedli dosojeno kazen za »grešnega kozla«. 



Sveta Ana je cerkev na najvišji točki starega dela Višnje Gore. Ob njenem godu v Višnji Gori vsako leto pripravijo tradicionalno dogajanje, Anin sejem. Letošnji sejem se bo začel s petkovim odprtjem slikarske razstave učencev OŠ Stična z naslovom Višnja Gora v očeh mladih in podelitvijo nagrad najboljšim mladim slikarjem.

V soboto bo po tradicionalni maši v cerkvi svete Ane od 20.00 dalje zabava z glasbo in plesom na Mestnem trgu Višnje Gore. 



V nedeljo bo po prvi maši mestni klicar naznanil začetek Aninega sejma. Na prireditvenem prostoru se bodo predstavili jezdeci na konjih, vozovih s konjsko vprego in starodobna vozila. Na stojnicah bo moč dobiti predstavitveno gradivo o celoviti turistični ponudbi Višnje Gore in njene okolice in se seznaniti z drugimi znamenitostmi občine. 



Višnjo Goro bodo obiskale tudi Žužemberške pevke ter gospe iz gradu Lisičje, člani TD Škofljica pa bodo prikazali tradicionalno kmečko opravilo predelave lanu. Tudi letošnji sejem bo popestril pravi lajnar, otroci bodo spoznavali kosmate in pernate male živali, odrasli obiskovalci bodo skupaj z otroki lahko svojo ustvarjalnost preizkusili na različnih ustvarjalnih delavnicah in si ogledali stenske in stropne poslikave v eni od srednjeveških hiš v centru Višnje Gore. Vsem obiskovalcem priporočamo, da se udeležijo brezplačnega vodenega ogleda po znamenitostih Višnje Gore. Seveda ne bo manjkal bogat srečelov, kjer je vsaka srečka dobitna.

Več in program 22. Anin sejem http://aninsejem.newsroom.si/