sobota, 17. avgust 2019

Govor predsednika Pahorja po svečani maši in položitev venca k spomeniku Jožefa Kleka #video #foto

Beltinci, Črenšovci, 17.8.2019 - Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil slovesne svete maše v Beltincih v počastitev 100. obletnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom in ob koncu svete maše zbrane nagovoril. Somaševali so slovenski škofje in škofje sosednjih škofij, tudi z Madžarske, ter duhovniki soboške škofije in od drugod. Sodelovali so tudi predstavniki Evangeličanske cerkve. 


Pred svečanim bogoslužjem se je predsednik Pahor udeležil osrednja slovesnosti Občine Črenšovci, ki so jo pripravili v počastitev 100. obletnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom na kateri je že položil venec pred spomenik Jožefa Klekla. Po slovesnosti sta predsednik Pahor in županja Občine Črenšovci Vera Markoja ob 100. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom posadilo čerenso, drevo, po katerem nosijo Črenšovci ime.



Predsednik Republike Slovenije tradicionalno od leta 2013 v počastitev državnega praznika, položi venec pred spomenik Jožefa Klekla v Črenšovcih.

VIDEO: Govor predsednika Pahorja po svečani maši v Beltincih.


VIDEO: Položitev venca k spomeniku Jožefa Kleka ter posaditev drevesa čerenso z županjo Črenšovci


Vir: UPRS