petek, 23. avgust 2019

Tabakum iz Novega mesta praznuje 45 let uspešnega poslovanja

Slovesno praznovanje jubileja bo potekalo v četrtek, 12. septembra, s pričetkom ob 18. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu na katerem bo častni govornik minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Pester kulturno–umetniški program pa bodo popestrili legenda hrvaške glasbe Tereza Kesovija, kantavtor Andrej Šifrer, humorist Franci Kek in imitator Saša Đukić. Za makedonski pridih bo z udarnimi ritmi poskrbel priznani glasbenik Marko Hatlak. Goce Tasev, direktor novomeškega podjetja Tabakum, ki letos praznuje 45 let, veliko stavi tudi na inovativnost. Pravi, da je vesel in ponosen ker skupaj pišejo zgodbo uspeha, razvoja in nenehnih izboljšal. Poudarja: »Veliko smo ustvarili, obenem pa si vedno prizadevamo za napredek. Vsaka ideja je dobrodošla, vsako mnenje šteje, zato cenim različna mnenja in konstruktivne pogovore. Še naprej si želimo pisati zgodbo uspeha, se učiti, nadgrajevati in izpopolnjevati. »

Korenine Tabakuma segajo v leto 1974, ko se je poslovna pot začela z majhno akumulatorsko delavnico. Pozneje so dejavnosti razširili v vrtno in kmetijsko mehanizacijo ter olja in maziva za motorna vozila, poslovanje pa iz Slovenije prenesli tudi na Hrvaško. Danes imajo več kot 16.000 izdelkov od avtomobilske panoge do vrtno-kmetijskega programa, kjer zastopajo vse od gozdarstva, vinogradništva, sadjarstva, poljedelstva do izdelkov za dom in vrt. V nekaj desetletjih so dejavnost širili z dodatno opremo, mazivi za motorno olja, kmetijsko in vrtno mehanizacijo. Kot prvi v Sloveniji so predstavili tekstilne verige za sneg in led. Imajo najdaljšo tradicijo akumulatorjev na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju. Znani so kot specialisti za kosilnice in zahtevnejše terene, prav tako imajo močan vrtni in gozdarski program. Poleg prodajalne vključujejo tudi servis.

Ekskluzivno zastopajo najbolj znane blagovne znamke, kot so akumulatorji Moll in Vesna, gozdarski vitli Igland, škropilnice DiMartino, visokotlačni čistilci in orodje Michelin, kosilnice Orec, Marina Systems, Ecotech ter Cramer. Prav tako zastopajo in distribuirajo olja in maziva Ina, vodni program Gardena, kosilne traktorje Snapper in Murray. So tudi pooblaščeni prodajalec vrtnih in gozdarskih strojev Husqvarna