četrtek, 5. oktober 2023

Ah, ta leta! - Še vedno vitalni

V petek,  6. oktobra ob 17.15 na 1. programu TV Slovenija

Živeti čim dlje in čim bolje je verjetno želja večine. A za zdravo in vitalno starost se moramo potruditi, vložiti nekaj časa in nekaj misli. Zdravja si ne bomo kupili na lekarniški polici, ampak si ga bomo pridobili s časom, ki ga preživimo v gibanju, poudarja tudi naša tokratna gostja dr. Nada Rotovnik Kozjek,  zdravnica s specialnimi znanji o klinični prehrani bolnikov in športnikov ter tudi sama zavzeta športnica.



Da leta niso ovira za redno, vsakodnevno športno aktivnost, dokazuje Marjeta Šrot, upokojena baletna plesalka in energična gospa, ki si ne predstavlja življenja brez gibanja. Vitalna upokojenca Jolando in Borisa Kofola ni prestrašila niti slovenska turnokolesarska pot, ki  meri 1800 kilometrov in premaga 50 tisoč metrov višinske razlike. V turnem kolesarjenju ne vidita napora in utrujenosti, temveč naravo, veselje in druženje.



Piko na i tokratni oddaji Ah, ta leta!, v kateri bomo govorili o pomenu ohranjanja vitalnosti z rednim gibanjem, pa bo postavil 89-letnik, ki niti v sanjah ne razmišlja o tem, da bi se ustavil. Tone Fornezzi Tof. 

VIDEO