torek, 14. november 2023

Kristalni Triglav za osebnost leta so na DST 2023 podelili novinarki Marjani Grčmar


Nova Gorica, 14. 11. 2023 - Na Dnevih slovenskega turizma, ki se te dni odvijajo v Novi Gorici, so podelili najvišja priznanja v slovenskem turizmu. Kristalni Triglav za osebnost leta je prejela Marjana Grčmar novinarka TV Slovenija in predsednica Društva turističnih novinarjev Slovenije ker je  v letošnjem letu prispevala največ k turistični prepoznavnosti Slovenije doma in v svetu. Izročil ga ji je minister Matjaš Han.



Letošnja prejemnica kristalnega Triglava Marjana Grčman je, kot so zapisali v utemeljitvi, ena redkih slovenskih novinark, ki so svojo kariero v celoti posvetili turizmu. "Postala je najbolj prepoznavni obraz osrednje turistične oddaje v Sloveniji, oddaje Na lepše, in tako pomembno prispeva k aktivni promociji turizma v Sloveniji," so povedali o Marjani, ki je bila letos izvoljena tudi za predsednico Društva turističnih novinarjev Slovenije.

Kristalni Triglav za osebnost leta podeljujejo organizatorke Dnevov slovenskega turizma - ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Slovenska turistična organizacija, Turistično gostinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Turistična zveza Slovenije.