torek, 14. november 2023

Turistični novinarji Kristalni Triglav 2023 podelili podjetju Vabo Slovenj Gradec

Nova Gorica, 14. 11. 2023 - Med vsemi slovenskimi zimsko športnimi središči bo v prihajajoči zimski sezoni  v slovenski zimski ponudbi največ novosti na Kopah na slovenjegraški strani Pohorja. Sedanjemu počitniškemu naselju z osrednjim hotelskim objektom Lukov dom in sodobnemu celoletnemu postajališču za avtodome, bodo v neposredni bližini smučišča dodali nov Hotel Grmovškov dom s 150 ležišči. V njem bo poleg domače koroške restavracije tudi prenovljeni Holcer pub, kjer se bodo lahko gostje zabavali vse dni v tednu.


Za letošnjo zimo so z dvema novima štirisedežnicama in vlečnico popolnoma prenovili tudi žičniški sistem. Za ugodnejšo in varnejšo smuko so preuredili vseh 10 smučarskih prog in jim dodali še tri nove.

Podjetje VABO, ki upravlja s celoletnim gorskim centrom Kope, je od ustanovitve tudi motor razvoja celovite turistične ponudbe v občini Slovenj Gradec. Tako je v koroški turistični metropoli uredilo sodoben center za avtodome, hkrati pa z blagovno znamko Robeta postaja tudi vse bolj mednarodno uveljavljen slovenski proizvajalec visoko kakovostnih avtodomov.

Za preporod gorskega turističnega središča Kope in slovenjegraškega turizma nasploh mu Društvo turističnih novinarjev Slovenije podeljuje priznanje Kristalni Triglav 2023. Na svečani podelitvi v okviru Dnevov slovenskega turizma je priznanje Boštjanu Paradižu, direktorju podjetju VABO izročil Drago Bulc, častni predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije in idejni oče priznanja.