torek, 26. marec 2024

NSi uradno predstavila kandidatno listo za Evropski parlament

Ljubljan, 26.3.2024 – Na sedežu stranke NSi so uradno predstavili kandidatno listo za evropske volitve, ki jih je Izvršilni odbor NSi-ja potrdil v ponedeljek zvečer. Prvo mesto so zaupali predsedniku NSi-ja Mateju Toninu. Prav tako pa je na listi, aktualna evropska poslanka Ljudmila Novak.



Na kandidatni listi se bodo za Toninom v naslednjem vrstnem redu zvrstili predsednica strankinega podmladka Katja Berk Bevc, župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah ter predsednik strankinega Kluba županov in svetnikov David Klobasa, namestnica predsednika sveta stranke in kandidatka stranke že na zadnjih evropskih volitvah Mojca Erjavec, ljubljanska mestna svetnica iz vrst NSi-ja in kandidatka stranke za ljubljansko županjo na zadnjih lokalnih volitvah Mojca Sojar, vodja poslancev in podpredsednik NSi-ja Janez Cigler Kralj, poslanka in podpredsednica NSi-ja Vida Čadonič Špelič ter poslanec in predsednik sveta stranke Jernej Vrtovec. Listo kandidatov pa zaključuje aktualna evropska poslanka Ljudmila Novak.

VIDEO

"Gre za močna imena, ki imajo veliko izkušenj z delom v politiki in v stroki. Ponujamo preizkušene ljudi, ki bi znali dobro voditi to državo, zato bodo tudi dobro predstavljali Slovenijo v Evropskem parlamentu," je kandidatno listo NSi-ja za prihajajoče evropske volitve predstavila podpredsednica NSi-ja Vida Čadonič Špelič.