ponedeljek, 17. april 2023

Obiščite spomladansko razstavo cvetja in tulipanov v Arboretumu Volčji Potok

Volčji Potok, 17.4.2023 - Kot radi rečemo, se prava pomlad začne s tulipani. Sijoči cvetovi mavričnih barv in različnih oblik so nekaj, kar očara in vedno znova pritegne. V pomladi raznolikost tulipanov nima para. Kako različni so, bodo obiskovalci spoznali na sprehodu mimo 350 različnih sort, ki so označene ob programski poti. Spet druge bodo očarale velike grede, ki spominjajo na polja tulipanov z nizozemskih razglednic.



V parku cvetijo poljane narcis, ki jih boste srečali na vsakem koraku. Poleg narcis smo zasadili tudi drugo spomladi cvetoče cvetje, ki s svojimi barvami oživi grede po parku. V aprilu cvetijo tudi čudovite okrasne češnje in magnolije. Proti koncu aprila zacvetijo prvi rododendroni.

Z novega razglednega stolpa se vam bo odprl pogled na grede tulipanov in širšo okolico Arboretuma Volčji Potok.

Pri pristavi bo letošnji prvomajski obisk parka poleg tulipanov popestril tudi sejem domače in umetnostne obrti, ki bo ponujal raznolike mojstrsko izdelane predmete.



V času Spomladanske razstave cvetja in tulipanov Arboretum Volčji Potok razpisuje foto natečaj, katerega rdeča nit so tulipani v Arboretumu.

Obiskovalci se lahko osvežijo in posladkajo v Kavarni Arboretum. Od 15. aprila do 2. maja bo na voljo dodatna gostinska ponudba z različnimi kosili.

Park je odprt vsak dan od 8. do 20. ure – tudi med vikendi in prazniki. Priporočamo nakup dnevnih vstopnic prek spleta, kjer prejmete 10 % popust.

Na spletni strani so pripravili odgovore na najpogostejša vprašanja o obisku Arboretuma Volčji Potok med spomladansko razstavo.