petek, 28. julij 2023

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je obiskala občino Vojnik

Vojnik, 28. 7. 2023 - Predsednica republike Nataša Pirc Musar je obiskala občino Vojnik, kjer si je ogledala škodo povzročeno v nedavnih vremenskih ujmah. Seznanila se je tudi s postopki sanacije in odpravljanja povzročene škode.




Predsednica države se je najprej sestala z županom Brankom Petretom ter predstavniki občine in regijskega štaba Civilne zaščite. Nato pa si je ogledala več lokacij v Vojniku in Krajevni skupnosti Nova Cerkev, kjer je neurje povzročilo največ škode. Seznanila se je tudi s postopki sanacije in odpravljanja povzročene škode.




»Čeprav so za nami težki dnevi, dobim dodatno energijo za delo, ko vidim, kako ljudje po neurjih pomagajo drug drugemu. Seveda bo potrebna tudi pomoč države, o tem sva se pred dnevi na srečanju pogovarjala s predsednikom vlade in zagotovim lahko, da delajo vse, da bo pomoč prišla hitreje, kot je doslej. Poudarjam pa, da podobna neurja žal postajajo realnost, zato bomo morali spremeniti način razmišljanja in naš odnos do narave,« je v izjavi izpostavila predsednica Pirc Musar.




Ob obisku v Vojniku pa je predsednica ponovno izrazila tudi iskreno zahvalo gasilcem, pripadnikom Slovenske vojske, Civilne zaščite, Policije, županjam in županom ter vsem, ki pomagajo pri odpravljanju posledic naravnih ujm.





VIDEO - Izjava Nataše Pirc Musar, predsednica Republike Slovenije.