četrtek, 20. julij 2023

Vodnik po Arboretumu Volčji Potok

 V juniju 2023 je Arboretum Volčji Potok izdal knjižico Vodnik po Arboretumu Volčji Potok. Knjižica žepnega formata je namenjena predvsem obiskovalcem, ki se ne odločijo za voden ogled Arboretuma z vodičem, kljub temu pa si želijo pridobiti nekaj zanimivih informacij o parku. Namenjena je tudi rednim obiskovalcem, ki želijo poglobiti svoje znanje o zgodovini Arboretuma ter o zanimivih rastlinah.



Na šestdesetih straneh so opisani posamezni deli parka, dodane so zanimivosti in novosti, kot so prireditve skozi leto, uporaba QR kod, drgnjenka za otroke in družine, splošne informacije o odpiralnem času, vodenjih, gostinstvu in prodaji. Na sredini knjižice je zemljevid Arboretuma z legendo, ki omogoča lažjo orientacijo v parku. Ob opisih so slikovite fotografije Arboretuma v različnih letnih časih.

Besedilo je napisal Matjaž Mastnak, večino fotografij je prispevala urednica knjižice Mateja Račevski, oblikoval je Blaž Šilc; vsi zaposleni v Arboretumu Volčji Potok. Knjižica je izšla v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku. Cena knjižice je 11,90 €, naprodaj je pri blagajni vhoda v park. Vodnik po Arboretumu Volčji Potok je lahko tudi lepo darilo ali spominek po obisku enega najbolj znanih parkov v Sloveniji.