ponedeljek, 7. oktober 2019

Prvi Festival športa in rekreacije starejših v Ljubljani

V soboto, 5. oktobra 2019 je od 9. do 13. ure v Športnem centru Triglav v Ljubljani potekal 1. Festival športa in rekreacije starejših v Ljubljani. Dogodek je organizirala Komisija za šport, rekreacijo in gibalno kulturo Mestne zveze upokojencev Ljubljana.


Istočasno se je odvijal tudi 3. Dan športa v "Jami" v organizaciji Športne zveze Ljubljane. S skupnimi močmi smo pripravili bogat program, v katerem je lahko vsak obiskovalec našel sebi primerno športno-rekreativno dejavnost.

Začeli smo s skupno plesno rekreacijo pod vodstvom Urške iz Plesnega kluba Feniks, nadaljevali z vajami 1000 gibov v izvedbi Društva Šola zdravja, pod vodstvom predsednice društva Zdenke Katkič. Nastopili so veterani Športnega društva Sokol Bežigrad in mladi judoisti iz Judo kluba Bežigrad.

Večina udeležencev se je vključila v zanimivo igro Štrbunk, ki je pri nas še precej neznana, prihaja pa iz ZDA, kjer je poznana pod imenom Cornhole, po s koruzo polnjenih vrečkah, ki jih igralci poskušajo vreči v luknjo.

Vse dopoldne so se odvijala tekmovanja v šahu, namiznem tenisu, kegljanju, pikadu, balinanju in prstometu.

Okoli 13. ure je bil uradni zaključek festivala s podelitvijo priložnostnih medalj za najboljše rezultate. Vreme nam je bilo ves čas naklonjeno, pogrešali smo le nekoliko večjo udeležbo.



Zahvaljujem se članicam in članom komisije, ki so prizadevno sodelovali v uspešni organizaciji našega prvega festivala športa: Ani Fabjan, Tereziki Strmole, Katji Krivec, Tanji Mijatović, Slobodanu Kukiću, Dragu Cenčiču, Tonetu Pivku in ostalim sodelavcem. Zahvala Stevu Telzerowu iz Društva Zaživi življenje za predstavitev igre Štrbunk in Gostinstvu Jurman za pogostitev.



Hvala Boštjanu Pungrčarju iz Športe zveze Ljubljane za odlično sodelovanje v organizaciji obeh dogodkov.

Besedilo: Stanislav Tomšič, predsednik Komisije za šport MZU Ljubljana
Foto: Katja Krivec, Boštjan Pungrčar in Stanislav Tomšič