sreda, 23. oktober 2019

V DCA na Gosposvetski so praznovali 10 obletnico uspešnega delovanja #video

V Dnevnem centru aktivnosti za starejše (DCA) na Gosposvetski 4, v Ljubljani, ki deluje pod okriljem Mestne zveze upokojencev Ljubljana so v torek 22. oktobra praznovali 10 obletnico uspešnega delovanja. To je bil  tretji ustanovljeni DCA od sedmih sedaj delujočih. Prisotne sta nagovorila Marjan Sedmak, predsednik Mestne zveze upokojencev Ljubljana in Katja Krivec, strokovni vodja DCA.



Marjan Sedmak je poudaril pomembno vlogo dnevnih centrov pri zagotavljanju kvalitetnega preživljanja časa in preprečevanja osamljenosti starejših občank in občanov mesta Ljubljane in napovedal, da se bo sedanjim sedmim dnevnim centrom v prihodnjih letih pridružilo še pet. 



Na dogodku, ki je bil lokalno in medgeneracijsko obarvan so pokazali kako veselo in zabavno je pri njih in kako se povezujejo in sodelujejo z različnimi organizacijami. Nastopali so tudi učenci iz Osnovne šole Toneta Čufarja, udeleženci programa PUM-o, stanovalca Doma starejših občanov Ljubljana Šiška in Doma upokojencev Center, Tabor-Poljane. Iz Dnevnega centra pa je nastopila pevska skupina 60+ in energične trebušne plesalke. 



Ob tej priložnosti so prizadevnim prostovoljcem, ki v programu sodelujejo 5 ali 10 let podelili zahvale in priznanja odličnosti. Priznanje odličnosti, za 10 let prostovoljnega dela v DCA, so prejeli: Dika Penko, Jelena Alenka Lukežič, Katja Mileusnić, Milka Makivić, Margareta Kosi, Jožefa Klančišar, Franc Prešeren, Andrej Vuk, Alenka Lipičar, Danica Cedilnik in Zvonimir Štrukelj. 







VIDEO - Pogovor s Katjo Krivec, strokovno vodjo DCA Ljubljana.



VIDEO - Pogovor s prostovoljkami DCA Gosposvetska Ljubljana.

Foto: DCA