sobota, 5. avgust 2023

Predsednica republike obiskala občine Nazarje, Mozirje, Rečica ob Savinji in Braslovče #video #foto

Nazarje, Mozirje, Rečica ob Savinji, Braslovče, 5. 8. 2023 - Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar se je po današnji seji Sveta za nacionalno varnost odpravila na teren, kjer se je seznanila s trenutnim stanjem v državi po najhujši naravni katastrofi v naši samostojni zgodovini.

Predsednica države je tako obiskala občine Nazarje, Mozirje, Rečica ob Savinji in Braslovče. Sestala se je z županjo in župani ter si ogledala razmere na terenu, kjer se je za požrtvovalno reševanje in koordiniranje dela zahvalila pripadnikom Slovenske vojske, policije, gasilcev, Civilne zaščite in prostovoljcem, ki pomagajo pri odpravljanju posledic.

 


"V teh težkih trenutkih, ko je našo domovino prizadela ta huda naravna katastrofa, izražam globoko sočutje z vsemi, ki vas je prizadela ta nesreča. Naša država se sooča s preizkušnjo, ki zahteva enotnost, solidarnost in odločnost,« je ob ogledu poudarila predsednica.

Pozvala pa je tudi k enotnosti in medsebojni pomoči v teh zahtevnih časih: "Vedno sem ponosna na našo sposobnost, da stopimo skupaj v trenutkih krize. To je trenutek, ko lahko znova pokažemo, kako močni smo, ko združimo svoje moči in srca. Pozivam vas, da se v teh zahtevnih razmerah povežemo kot narod, da pomagamo svojim bližnjim, sosedam in sosedom, ki so utrpeli škodo."

VIDEO

Predsednica Pirc Musar je bila včeraj in danes že v stiku s predsednicama Madžarske in Kosova ter predsedniki Hrvaške, Albanije in Izraela. Vsi so naši državi v teh težkih trenutkih ponudili pomoč.