torek, 8. avgust 2023

Predsednica Slovenije je obiskala od poplave opustošeno Koroško #video #foto

Koroška, 8. 8. 2023 - Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je obiskala Koroško, kjer se je srečala s prebivalkami in prebivalci, predstavniki lokalnih skupnosti, Civilne zaščite in gasilci ter si ogledala srhljive prizore naravne katastrofe, ki je močno prizadele regijo.




Predsednica države je obiskala občine Slovenj Gradec, Dravograd, Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem ter ob tem sporočila: »Država stoji s Korošci, težke zgodbe, ki sem jih danes videla na terenu, niso prezrte. Se pa na vas ne smemo spomniti samo takrat, ko vas prizadenejo takšne katastrofalne ujme. Čeprav je bila v zadnjih dneh nekaj časa odrezana od sveta, vam zagotavljam, da Koroška ni nikoli odrezana od naših src.«




Med svojim obiskom se je predsednica srečala s prebivalkami in prebivalci, ki so izgubili domove in se spopadajo s posledicami uničujočih poplav in zemeljskih plazov. Kljub izjemno težkim razmeram pa se Korošice in Korošci hrabro in solidarno borijo z nastalimi posledicami. Predsednica Pirc Musar se je sestala tudi s predstavniki lokalnih skupnosti, ki so pokazali izjemno enotnost v trenutkih krize, ter pogumnimi pripadniki Civilne zaščite, Slovenske vojske, policije in gasilcev, ki nepretrgoma rešujejo ljudi in imetje ter omejujejo škodo.




Predsednica je prebivalkam in prebivalcem prenesla tudi sporočilo, da bo država nudila pomoč pri obnovi in okrevanju regije. »Tako kot v vsakem kraju, ki sem ga obiskala v zadnjih dneh, sem tudi danes ponosna na solidarnost med prebivalci. Skupaj lahko premagajo tudi največje izzive in trdno verjamem, da bomo tudi posledice teh poplav,« je še izpostavila.





























VIDEO TVSLO -TV DNEVNIK 8.8.2023 - Predsednica države obiskala Koroško